Capraia Chianti Classico Riserva 2015
Fem år bak seg i kjeller, så hva slags vin var dette? Den kom, som navnet tilsier, fra Chianti Classico området mellom Firenze og Siena. Nærmere bestemt underområdet Castellina i Siena-provinsen. Druene er håndplukket og selektert. Vinstokkene er mellom 10 og 35 år gamle. Druene blir plukket første del av oktober. Vinen ligger rundt seks måneder på ståltanker, så 15 måneder på fat og deretter minst 12 måneder på flaske.
Så hvordan dufter og smaker vinen? Jo, denne vinen er laget av bare Sangiovese-druer. Det kjenner vi. Her er det fruktighet av mørke moreller/kirsebær. Det er litt krydder i ettersmaken (lang ettersmak). God fylde og kraft (absolutt nok til vår krevende elggryte). Den bør serveres kjølig (for å være en rødvin) sier vinmakeren. 16 grader er anbefalt. Det testet vi ut, men da ble den litt fraværende - vi anbefaler et par grader høyere. Uansett ikke romtemperatur for norske hjem! Konklusjon: En flott representant for Chianti Classico! Du finner den på Bestillingsutvalget til kr. 299,20.
Chianti Classico
Tenuta Capraia. |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar