lørdag 24. oktober 2020

Bli med på sirkus!

Vel, denne uken har vi to spennende spanske viner fra Cariñena oppe på den iberiske høysletten. Og når vi snakker om høyslette, så har disse vindruene til de to viner vi har her vokst på en høyde av 450 meter over havet. Begge etiketter preges av "El Circo" (som sirkus heter på spansk). Det er vinkooperativet Grandes Vinos, som har produsert disse vinene. Vinene smakte fortreffelig - ikke minst med en deilig middag som følge. Det beste av alt de koster heller ikke mye!

El Circo Acrobata Garnacha 2019

Acrobata er laget på 100% garnacha-druer. Vinen er ung og vi la merke til en forholdsvis blårød farge i glasset. Her finner vi en saftig vin med mye frukt med hint av friske jordbær. Det er mye duft og smak på vinen. Litt krydder i ettersmaken. Vinen har garvestoffer, ute at de er påtrengende. Du finner den på Bestillingsutvalget til kr 129,20. Ekspertene mener det er et Meget godt kjøp i forhold til den lave prisen.

El Circo Bailarina Merlot 2018

Som navnet tilsier er dette en 100% Merlot-vin. Det er mye duft og smak på vinen. Den er bløt og rund i smak og duft. Fin frukt med preg av mørke
moreller. Litt urter i ettersmaken. Vinen har garvestoffer uten at de var påtrengende. Denne bør serveres lett avkjølt (17-18 grader) for å få fram struktur og den syre vi finner i vinen. Spesielt hvis den skal serveres til et måltid. Du finner den på Bestillingsutvalget til kr. 138,30.

Cariñena DO

Hva slags vinområde er nå Cariñena? Her ligger vinmarkene i en høyde mellom 400 og 800 meter over havet. Vinstokkene står i lierjord med mye steiner. Klimaet oppe på høysletten er forholdsvis røft. Høye temperaturer - opp til 40 grader - om sommeren. Om vinteren kan temperaturen synke ned til -6 grader. Det er gjennomsnittlig åtte soltimer pr. dag gjennom hele året (365 dager). Det blir mye sol og stor sukkerproduksjon i druene.
Garnacha-vinstokker
i Cariñena.
Vinkooperativet Grandes Vinos er et vinkooperativ, som kjøper druene fra bønder rundt om i Cariñena. Av noe over 1.400 druebønder er det rundt halvparten som leverer sine druer til Grandes Vinos. Og dette vinkooperativet er en storprodusent. De har et vidt spekter av ulike brands. El Circo-vinene blir å regne for den mer moderne retning av spanske viner - mer fruktighet til fordel for den typiske eikede vinstilen.
Gå inn og lytt på vår podcast. Vær-så-god det er servert:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar