mandag 19. oktober 2020

En saftig lammevin

Da har jeg lyst til å dele en spennende og velsmakende rødvin med dere. Det er ikke ofte jeg smaker på vin fra Aragon, men rødvinen Stylo Old Vines Garnacha 2018 kommer faktisk derfra. Nærmere bestemt fra byen Calatayud.
Så hva slags vin er Stylo? Som navnet tilsier kommer druene fra gamle vinstokker. De er i følge vinmakeren 35 år gamle. Dette gjør at det blir få druer pr. vinstokk, men druene blir desto mer smakfulle.
Druene er håndplukket og etter gjæringen blir vinen lagret på franske barriques (225 liters fat). Det sies at Garnacha-druen har sin opprinnelse i Spania og Aragon blir nevnt som et sannsynlig sted. Den gir en saftige viner, noe vi opplevde her. Dessuten hadde vinen duft og smak av friske bær, med litt krydder i ettersmaken.
Denne vinen fra 2018 har allerede lagt to bak seg, men bør fint klare å lagres i fem år til.
 

Bruksområder?

Stylo er en allsidig rødvin. Grunnen til det er at selv om den er tørr, er den også saftig. Vinmakeren selv mener den skal passe bra til lam, storfe og både småvilt og storvilt. Vinekspertene mener den kan også passe bra til pasta og grillmat. Vi hadde den til lammekoteletter, noe som gikk som hånd-i-hanske! Vinen koster kr. 119,80 og du får den på Bestillingsutvalget.
Meget godt kjøp sier ekspertene!

Bodegas Agustin Cubero

Når du kommer fram til Bodegas Agustin Cubero ved byen Calatayud, befinner du deg oppe på den iberiske høysletten. Du er noen timers kjøring
Vinstokkene står i leirjord
på den iberiske høysletten.
rett vest for Barcelona og omtrent like langt i nordøstlig retning fra Madrid. Vinmarkene befinner seg i en høyde mellom 850 og 1 050 meter over havet. Fordelen med det er at gjennomsnittstemperaturen i denne høyden blir rundt 14 grader.
Dagens vinhus ble grunnlagt i 1953, mens den opprinnelige vingården ble startet allerede i 1881.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar