lørdag 4. juli 2020

Hvitt til skalldyr må det være

Hva slags vin er det som passer best til skalldyr og sjømat? Vel, hvitt må det være, men er det andre kriterier som bør tas hensyn til? Her har vi hele fire forskjellige hvitviner vi vil teste mot reker, kamskjell og herlig rognblanding. Vi har laget fire forskjellige smakstilsatte majoneser for å se om noen av dem passer bedre enn de andre. Vinene vi har testet i dag er:
  • Rogaland Någe kvitt, kr 109,50
  • Brocard Petit Chablis, 629,90 (3 liter)
  • J. Moreau & Fils Saint Bris Sauvignon, 169,90
  • Bouchard Âiné & Fils Bourgogne Chardonnay Réserve, 179,90
Her hadde vi altså et knippe hvitviner laget av litt forskjellige druer og til litt forskjellige
priser. Vi må bare konkludere at alle vinene passet godt til skalldyr og sjømat. Selvsagt er det forskjell på en rimelig vin (så vidt over 100 kroner) og en som kostet nærmere 200 kroner. Men hva slags kriterier må en skalldyrsvin ha for å kunne gå sammen med havets delikatesser? Her kan du få noen gode tips.
Vær-så-god det er servert:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar