lørdag 14. mars 2020

Marsnyheter i Rødt, hvitt og Rosé

I denne presentasjonen får du enda flere nyheter som kom inn på Vinmonopolet nå i mars. I tillegg snakker vi litt om den type mat som vinene kan passe til. Og så får du litt historisk kunnskap om noen av de "bragder" vikingene stod for i Bordeaux!
Vær-så-god det er servert:
https://soundcloud.com/carl-erik-christoffersen/marsnyheter-i-hvitt-rose-og-rodt

torsdag 12. mars 2020

Hvordan lager vi rosévin?

Lurer du på hvordan vi lager roséviner? Her får du oppskriften samt en anbefaling av en ny rosévin i Vinmonopolets hyller. Dessuten vil vi gjerne anbefale en ny champagne. Riktignok litt opp i pris, likevel en champagne i nedre prisleiet.
Girault Sancerre Le Grand Moulin Rosé 2017 Kr 239,90
VP.nr. 7612901
André Jacquart Experience Premier Cru Blanc de Blancs Brut Kr 389,90
VP.nr. 132501
Vær-så-god det er servert:
https://soundcloud.com/carl-erik-christoffersen/hvordan-lager-vi-rosevin

tirsdag 10. mars 2020

Vet du forskjellen på hvit og rød vin?

Har du noen gang tenkt over forskjellen på hvit og rød vin – ja bortsett fra fargen, da? Noen har tenkt på dette og funnet ut at de får vondt i hodet av rødvin, men ikke av hvitvin.
Hvis du ikke har tenkt noe særlig på dette, kan du her likevel få vite hvilke grunnleggende forskjeller det er. Jan Egil Aase og meg selv – vi har vært på en vinsmaking med vinprodusenter fra «hele verden» og tenkt litt gjennom nettopp dette. I tillegg vil du her få noen gode vintips i dette programmet og i det neste. Vær-så-god det er servert:
https://soundcloud.com/carl-erik-christoffersen/vet-du-forskjellen-pa-hvit-og-rod-vin

tirsdag 3. mars 2020

Ny vårviner på Vinmonopolet

Mars-slippet: Nå har det kommet nye viner i hyllene på Vinmonopolet. Jan Egil Aase har hjulpet oss med gjennomgang av noen av de ny vinene.
Dersom du vil vite litt mer om dem, kan du lytte her:
https://soundcloud.com/carl-erik-christoffersen/vin-og-matopplevelser-02032020

mandag 24. februar 2020

En liten vinsmaking og en stor middag

En liten vinsmaking og en stor middag - det var helgens store opplevelse.
Vinen var en Joseph Cattin Sauvage 2018 (Alsace riesling). Den får du riktignok ikke på Vinmonopolet, men den var kjøpt i Danmark. Det var ikke fordi jeg er misfornøyd med Vinmonopolet, men kun fordi jeg synes det er spennende å teste utvalget du får hos danske vinhandlere.

søndag 23. februar 2020

Vin- og matopplevelser 24.02.2020

I dagens podcast vil vi blant annet besøke Jura-fjellene på grensen mellom Frankrike og Sveits - en forlengelse av Alpene. På fransk side ligger vinområdet Jura. Det er ikke et av de kjente vindistriktene i Frankrike. Det ligger mellom Burgund og Sveits som har kalde vintre og kjølig sommer. Dette klima gjør at innhøstingen

lørdag 22. februar 2020

Spennende vinsmaking!

Da har vi hatt en spennende vin smaking. Ikke minst fordi Grønnskjell ikke er så lett å få tak i, som det var noen få år tilbake. Men nå har jeg funnet en butikk i Sandvika som har dette på lager.
Lett å lage og deilig å spise! Skjellene er i utgangspunktet ferdig dampet, men må varmes godt på 250 0 C. Før du kommer så langt skal du lage – ja, la oss kalle det en marinade – som skal ringles over hvert skjell. Den har et lite asiatisk tilsnitt med både chili, koriander, løk alt i smeltet smør.
Når skjellene har fått dette over seg er det inn i ovnen fordelt utover en langpanne. Etter seks-sju minutter er det som det skal!

Til dette hadde vi tre viner: