torsdag 18. august 2022

Sommeråpent på Uteserveringen (3)

Det er sommer og tid for å kose seg litt. Jeg holdt på å si med både vått og tørt!
Her på uteserveringen i dag sitter Harald og Carl-Erik – klare for å kose seg! Vi har bedt vinkelneren finne fram noen roséviner i dag. Og skalldyr hører vel til sommeren - gjør det ikke? Men hva med rosévin i stedet for hvitvin?

Gå inn på lenken og få med deg programmet:

Dagens tema

Dagens tema er roséviner til skalldyrsretter!
Skalldyr, godt brød, majones og gjerne aioli – gjerne nede på bryggekanten – er for mange utpreget sommeraktig. Vi har ikke sittet på brygga, men vi har kost oss på Uteserveringen på restaurant Gjestehuset.
I følge Vinmonopolets vintips til reker er det frisk og fruktig hvitvin som kan passe godt. En slank og frisk rosévin passer også godt. Og nettopp det siste er det vi har hatt her i dag.

Dom. de L'Horgelus La Vie en Rosé 2021

Denne vinen er fra Frankrike, nærmere bestemt Côtes de Gascogne. Den er ung, saftig og fruktig med god friskhet, preg av røde bær, sitrus og eple, litt urt og krydder.
Prisen er kr 126,90.
Passet utmerket til skalldyr!

Planeta Rosé 2021

Denne vinen er italiensk og fra Sicilia. Den er ung og saftig og med preg av sitrus, eple, litt rips og markjordbær, hint mineraler i avslutningen.
Prisen er kr 169.90.
En fin skalldyrsvin!

Matua Rosé 2021

Vinhuset Matua holder til på New Zealand, helt nord på Sør-Øya. Den har et ungt preg er frisk og saftig, preg av røde bær, sitrus og urter.
Prisen er kr. 139,90.
Utmerket tyil skalldyr!

Georg Breuer Spätburgunder Rosé 2021

Den kommer fra Rheingau ved Rhinen. Den er ung og fruktig, preg av saftige røde bær, sitrus og urter, god lengde.
Prisen er kr. 184,90.
Deilig vin til sjømat!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar