tirsdag 16. august 2022

Sommeråpent på Uteserveringen (1)

Det er sommer og tid for å kose seg litt. Jeg holdt på å si med både vått og tørt!

Her på uteserveringen sitter Harald og Carl-Erik klare for å kose seg! Vi har bedt vinkelneren finne fram noen bolbeviner.
Går du inn på vårt radioprogram fra den lokale restauranten Gjestehuset her på Hvalstad kommer du til å oppdage at Uteserveringen holder sommeråpent!

Gå inn på lenken og kom i sommerstemning:

Sommerprogram fra Uteserveringen - program 1


Kveldens tema

Ingenting er som å sitte en varm sommerkveld med noe kaldt i glasset og noe passende å spise. Kveldens tema var musserende viner og fiskesuppe! Og dette var en fantastisk og fyldig fiskesuppe.
Vi har testet noen bobleviner som vi har vært svært fornøyd med. Konklusjonen er kort og godt at alle fire vinene var utmerket og var verd prisen.


Gustav Lorentz Crèmant

Denne har inngått i Gjestehuset vinassortement lenge. Den kommer fra Alsace i Frankrike. Den er fruktig, har ørlite utviklet og frisk, preg av eple, sitrus, litt fersken, kjeks og mineraler. Myk brus.
Prisen er 179,90.
Helt topp til fiskesuppen!

Delorme Crèmant de Bourgogne Brut

Den er fransk og kommer, som navnet tilsier, fra Bourgogne. Den er kremet og litt utviklet, preg av røde bær og sitrus, hint av kjeks og mineraler, god lengde.
Prisen er kr. 189,90.
Passet godt til fiskesuuppen.

Lieger Crèmant de Jura Blanc de Blanc Brut

Den er fransk og kommer fra vinområdet Jura opp mot fjellene mellom Frankrike og Sveits. Den er litt utviklet preg av modent eple, sitrus og krydder, innslag av kjeks og nøtt. Kremet brus.
Prisen er kr. 199,80.
Passet godt til fiskesuppen!

J. Laurens Les Graimenous Crèmant de Limoux

Denne er også fransk og kommer fra Languedoc og området Blanquette de Limoux. Den har en ren smak og er kremet. Preg av sitrus, eple og urter, hint av mineraler og kjeks i svakt bitter ettersmak.
Prisen er kr. 169,90.
Passet godt til både fisk og skalldyr.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar