onsdag 17. august 2022

Hvite og rosa sommerviner på Uteserveringen (2)

Gode viner, deilig smågodt til å tygge på og spannet fullt med sommermusikk! Kan det bli bedre?
Nok en gang har den lokale restauranten Gjestehuset åpnet sin Uteservering, og nok en gang vil vi ønske velkommen til en ny sommerkveld her.
Det er sommer og tid for å kose seg litt. Jeg holdt på å si med både vått og tørt!
Her på uteserveringen i dag sitter Bente, Vidar og Carl-Erik – klare for å kose seg! Vi har bedt vinkelneren finne fram noen ordentlige sommerviner i dag. Gå inn på lenken og få med deg radioprogrammet:

Sommerprogram fra Uteserveringen - program 2

Dagens tema

Temaet i dette programmet er Sommerstemning og Sommerviner. Hva er det?
Jo, sommerstemning kan være slik vi har det på Uteserveringen akkurat nå. Solen er i ferd med å gå ned bak åsen, vi sitter i halvskygge og det er varmt og godt! Vi har litt god tapasaktig sommermat og vi har lette og lyse viner i glasset.
Så hvor kan man reise for å finne en slik stemning (bortsett fra her på Uteserveringen)? Fra Bente får vi vite at Skagen er et ålreit sted å reise. Og ikke bare det, men dit kommer du også uten å fornye passet ditt!
Med tanke på alle de store utfordringene mange har hatt i år på den fronten, bør dette være gode nyheter. Og til Danmark kan du komme uten å fly. Også på det området har det vært store utfordringer, så dette er dobbelt så gode nyheter – mener nå jeg!
For øvrig vil vi også slå et slag for ferier innenlands. Jeg nekter å tro på de som eventuelt sier at de har vært alle steder i Norge 😊
Som allerede nevnt har vi kost oss med litt plukke-mat i dag. Litt spekeskinke, litt oliven, litt ost og litt godt brød. Her på Uteserveringen står solen lavt og den deilige sommerkvelden smyger seg langsomt inn.

A Table Rosé 2021

Her har vi en fransk vin fra området opp fra kysten i Provence - omtrent midtveis mellom Marseilles og Monaco.
Denne vinen var fruktig og myk, preg av modne epler, litt røde bær, urter og krydder, med litt fasthet i ettersmaken.
Prisen er kr. 234,90 (for 1,5 l.)
Denne er godt egnet til aperitiff, skalldyr og fisk.

Zanni Soave 2021

Her har vi en italiener fra Soave. Da vet vi at vi snakker om druen Garganega. Den er kjent for å være lite aggressiv, men fruktig. Denne vinen er saftig med god friskhet og middels fylde, preg av sitrus, eple, litt pære, mineraler og urter.
Prisen er kr. 424,90 (for 3 l.)
Denne er godt egnet til aperitiff, skalldyr og fisk.

Chill Out Riesling 2021

Dette er en tysk hvitvin fra området Rheinhesssen. Den er ung og saftig med friskt preg av sitrus, grønne epler og pære, litt urter og mineraler.
Prisen er kr. 429,90 (for 3 l.)
Denne er godt egnet til aperitiff (godt avkjølt), skalldyr og fisk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar