mandag 2. november 2020

Gourmet-måltid med Handgemeng

Her får du neste kapittel i podcasten Vin- og matopplevelser. For nå kommer det nyheter på Vinmonopolet og de ville vi teste! Vinene denne gangen var valgt ut med omhu. Når Harald Skulberg inviterer til middag – da vet vi at her blir det gourmet-måltid. Denne gangen var det en tre-retters. På menyen sto det en fantastisk fiskesuppe, som hovedrett var det indrefilet av reinsdyr og til etterrett var det en panert chêvre ost. Det var fare for at det skulle bli håndgemeng da maten kom på bordet, men det ble Handgemeng!

Til forretten ble det en Weisses Handgemenge fra vinprodusenten Wachter-Wiesler i Süd-Burgenland i Østerrike. Til hovedretten ville vi
Rotes Handgemeng.
teste to rødviner. Først en Rotes Handgemenge også den fra Wachter-Wiesler i Süd-Burgenland og deretter en Pinot Noir Tradition fra vinprodusenten Yves Duport fra vinområdet Bugey i Frankrike. Tilslutt ble det en Dagueneau Pouilly-Fumé fra øverst i Loirdalen i Frankrike. Dette ble snadder!

Østerrike og Burgenland

Det er mye fjell i Austerrike, men det er ikke på fjellet vinmarkene ligg. I den østre delen av landet er det flatere og et bedre klima for kresne druer. Det er likevel en del forskjeller mellom regionene som gjør at de dyrker forskjellige druetyper og lager vin i ulike stiler.
Burgenland.
Det kommer kanskje som en overraskelse på deg, men Austerrike har fått dreisen på rødvin. Det beste er dype og intense, samtidig som de er tydelig friske og med livlig fruktighet. Blaufränkisch har noe pepperaktig, mens St. Laurent blir samanlignet med Pinot Noir. Zweigelt er en krysning mellom de to.
I Burgenland lager de rødvin med druetypen Blaufränkisch. De kan ha mørk fløyelsfrukt kombinert med livlige toner av blopmster og anis.

Vær-så-god! Det er servert: Gourmet-måltid med Handgemeng!Weisses Handgemeng.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar