mandag 5. november 2018

Portviner som er testet

Til modne oster og ulike desserter har vi smakt oss gjennom fire forskjellige portviner:
  • Den første var en Sandeman White Porto. De hvite portvinene kommer fra grønne druer. De fleste av disse serveres litt kjøligere enn de røde og brukes kun som aperitiffer. Denne koster 190 kroner.
  • Den neste var en Cockburn’s Special Reserve. Lagret i fem år på fat. Den hadde fin frukt med litt plommer og kirsebærpreg. En god Ruby er ekspertenes kommentar. Kan brukes sammen med smaksrike oster, sjokolade og desserter med innslag av sjokolade. Koster 185 kroner.
  • Så fikk vi en Graham’s Late Bottled Vintage 2013. Preg av mørke bær, krydder og litt sjokolade. Stor fylde, god frukt, fin syre, og lang ettersmak. Et meget godt kjøp, mener ekspertene. Kan brukes sammen med modne oster, sjokoladebaserte desserter og søte kaker. Den koster 200 kroner flasken.
  • Den siste vi fikk var en Graham’s 10 Years Old Twany. Altså 10 års lagring på store fat før tapping på flaske. Fyldig portvin med fin frukt og god struktur. Den har lang ettersmak med svisker og nøtter. Et meget godt kjøp, sier ekspertene. Passet godt sammen med desserter, kaker, frukt og modne oster. Spesielt godt passet den til Créme Brulee, som vi testet den mot. En 20 centiliters flaske av denne koster 85 kroner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar