Reinsdyrgryte med mye fløtesaus.
(Foto: Mari Svenningsen www.matprat.no) |
Nå i disse dager har det kommet mye spennende inn i de mange kjøkken. For nå har det vært Elgjakt og det har vært Reinjakt. Temaet som vi presenterer i Gjestehuset i dag er Vin til Vilt. Og vilt er ikke bare én ting. Kjøttet av enkelte dyr kan ha et betydelig kraftigere viltpreg enn andre. Elg for eksempel har et mildt viltpreg sammenlignet med rein. I følge de eksperter som jeg har snakket med er det på grunn av at elgen spiser blader og skudd som henger litt opp fra bakken. Som vi vet spiser reinen lav på bakken, og i følge ekspertene gir dette kjøtt med et kraftigere
viltpreg. Så vi har fått besøk av en rekke
eksperter på det å finne passende viner til ulike viltmiddager. Det er Henriette Batt som er utdannet kokk og vinfaglig rådgiver. Vi nevner Christer Berens, som vi har snakket med flere ganger før og vi har snakket med vinfaglig rådgiver Christian Almstrøm. I tillegg til det har vi latt Gjestehusets gjester smake på en reinsdyrgryte med alt tilbehør samt tre viner fra ulike land. Gå inn på lenken under:
https://www.radioriks.no/media/k2/videos//5297.mp3
viltpreg. Så vi har fått besøk av en rekke
eksperter på det å finne passende viner til ulike viltmiddager. Det er Henriette Batt som er utdannet kokk og vinfaglig rådgiver. Vi nevner Christer Berens, som vi har snakket med flere ganger før og vi har snakket med vinfaglig rådgiver Christian Almstrøm. I tillegg til det har vi latt Gjestehusets gjester smake på en reinsdyrgryte med alt tilbehør samt tre viner fra ulike land. Gå inn på lenken under:
https://www.radioriks.no/media/k2/videos//5297.mp3
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar