søndag 25. november 2018

Vinene i dagens Gjestehus var:

Disse vinene hadde vi til testing i siste Gjestehus:

Den første vi fikk var en Dopff & Irion fra Alsace. Det var en Cuvé René Dopff. Den er laget på de typiske Alsace-druen Gewurztraminer. Vinen er smaksrik og aromatisk med et typisk innslag av rose, blomstereng, og har et typisk krydret preg. Passet godt til vår julesylte. Koster 175 kroner. Et godt kjøp sier ekspertene.

Den neste var en Noble Vines 667 Pinot Noir. Her snakker vi om en vin fra California sør for San Fransico. Vinen er bløt og rik og har et godt preg av mørke bær og litt fat. Vi kan nevne at California Pinot Noir er litt utypisk de franske viner laget på samme drue. Den passet godt til vår julepostei. Den kostet 165 kroner.
Den tredje vinen vi fikk var en Chateau Le Grand
Verdus og kommer fra området Entre-Deux-Mer – midtveis mellom de franske byene Bordaux og St. Emillion. På duft og smak var dette en typisk Bordeaux-vin. Den var rund og myk, og har preg av saftige, mørke bær og et svakt fatpreg. Passet godt til vår julemeny. Den koster 160.

Den neste vinen var en Fetzer Flatbed Red Blend. Vinen er en blanding av hele fire druer med Zinfandel som hoved-drue. Det var en fyldig og saftig vin, som hadde en smak av mørke modne bær. Det var ikke kraftige garvestoffer. Nettopp derfor kan den være anvendelig til flere forskjellige matretter. Ikke minst den julematen som vi hadde. Koster 120 kroner.

Den siste vinen vi hadde var en Diablo Dark Red. Den druer av syrah og malbec, som begge kan være kraftige druer. Vinen hadde derfor god kraft og fylde, men hadde også preg av saftige og mørke bær. Den var også rund og bløt. Faktisk er den så mørk i smaken at du kan bruke den til mørk sjokolade. Passet godt til julemiddagen. Den kostet 130 kroner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar