mandag 26. november 2018

Gjestehuset: Julekalkunen testes!

Foto: Mari Svenningsen/www.matprat.no
Temaet her i Gjestehuset i dag er altså julemat og vin. Og julemat er ikke bare julaften. Mange har svært fet mat på julaften, men da kan det være godt med litt mindre fett i romjulen. En kalkun er jo et slikt alternativ. Nesten bare magert kjøtt. Ja, ofte så magert at vi gjerne vil ha en fyldig saus til – for at det ikke skal bli for tørt.

Vi har altså en mangfoldig meny og i dag har vi fått kokken til å lage i stand en flott julemiddag (kanskje en romjuls- middag) med kalkun, poteter, rosenkål og brun saus til. Og til all denne gode maten skal vi smake på
diverse viner, som
vi håper kan passe. Og i dag går det i rødt. Vi har viner fra tre forskjellige områder i Italia samt noen viner fra California. Felles for dem er at de er saftige og "lette å like". Det burde derfor kunne passe godt til forskjellig julemat. Dette skal vi snakke med noen av gjestene her i Gjestehuset om, også. Her ser jeg de sitter pent pyntet. Så her blir det mye moro!

Så har vi også noen musikalske gjester her i dag. De skal vi komme mer tilbake til etter hvert.

I tillegg til alt dette skal vi ta turen innom det som konkurrerer om å være Europas største vinmesse. Messen Prowein i Düsseldorf er omtrent fem ganger
Ullevål Stadion full av vin og vinprodusenter. Vi har snakket med noen av de mest kjente for å få noen inside tips fra dem. En av dem vi har snakket med er Joel Peterson - grunnlegger og fortsatt driver av det kjente Ravenswood Winery.
Gå inn på lenken under og lytt:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar