Disse vinene testet vi i denne ukes Gjestehus:
Den første vi fikk var en Grevinnen & Hovmesteren Rødvin. Laget i Italia nærmere bestemt i Puglia. Dette er kanskje det varmeste stedet i Italia, noe som ofte vil gi runde og myke viner. I tillegg har denne vinen Merlot-druen som hoveddrue, med et innslag av Cabernet Sauvignon. Alt dette merket vi i denne vinen. Den er smaksrik, fyldig og saftig preg av mørke moreller. Kort og godt en «kraftpakke» og en vin som var lett å like. Kan nok passe til mye forskjellig julemat eller alene. Koster 140 kroner.
Den neste var en Ricossa Piemonte Barbera. Her snakker vi altså om en vin fra
Piemonte – området i Nord-Italia ved foten av Alpene. Druen er en 100 prosent Barbera. Sammenlignet med den første var det merkbart mer garvestoffer. Vinen var både frisk, fyldig og rik på duft og smak. Den hadde et godt preg av moden frukt som røde plommer. Den passet godt til vår kalkunmiddag. Den kostet 130 kroner.
Piemonte – området i Nord-Italia ved foten av Alpene. Druen er en 100 prosent Barbera. Sammenlignet med den første var det merkbart mer garvestoffer. Vinen var både frisk, fyldig og rik på duft og smak. Den hadde et godt preg av moden frukt som røde plommer. Den passet godt til vår kalkunmiddag. Den kostet 130 kroner.
Den tredje vinen vi fikk var en Stonewood Pinot Noir og kommer fra USA og er ekte Caifornia Pinot Noir. På duft og smak hadde denne litt preg av bringebær som vi gjerne forbinder med Pinot Noir. Den er passe frisk og fyldig og har lite garvestoffer. Det var en behagelig urtepreget ettersmak (ikke alle viner har det). Passet godt til vår julemeny. Den koster 140 kroner.
Den neste vinen var en Banfi l’Altra fra byen Asti i Piemonte. Også denne vinen var en ren Barbera-vin. Det var mye bærpreg på duften. Smaken var saftig av mørke røde bær som for eksempel hint av kirsebær. Det var ikke kraftige garvestoffer. Nettopp derfor kan den være anvendelig til flere forskjellige matretter. Ikke minst den julematen som vi hadde. Koster 190 kroner. Blir av ekspertene nevnt som et meget godt kjøp.
Den nest siste vinen vi hadde var en 1000 Stories Bourbon Barrel Aged Zinfandel. Som navnet tilsier har den ligget og lagret på tidligere Bourbon-fat. Dessuten kommer vinen fra begrensede produksjonsserier. Den har druer av Zinfandel, Syrah, Petit syrah og Cabernet Sauvignon, der flere av disse kan være kraftige druer. Vinen hadde derfor mye kraft og fylde. Det var preg av moden frukt, men hadde også preg av krydder og litt lær. Faktisk er den så mørk i smaken at du kan kanskje bruke den til mørk sjokolade. Passet godt til julemiddagen. Den kostet 200 kroner.
Den siste vinen vi fikk var en Tommasi Valpolicella Classico Superiore Ripasso. I ripasso-begrepet ligger at «vinen har gått to ganger». Nærmere bestemt at den inneholder vin som har hatt en annengangsgjæring fra skallet fra Amarone-produksjonen. Dette gjør at ripasso-viner ofte – for meg – kan bli litt «for mye». Denne var ikke slik. Hverken for mye sødme eller for mye av annet. Tvert i mot var dette en tørr vin, med preg av moden og tørket frukt. Den hadde hadde merkbare garvestoffer og god fylde og passet godt til vår julemiddag. Denne koster 205 kroner.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar