torsdag 29. desember 2011

Romjulssuppe

Hentet fra Rimi.no
Denne Purre- og hvitløkssuppe kan passe godt i romjulen. I utgangspunktet fri for kjøttvarer (som det kanskje har blitt mye av i julen. Nå er det imidlertid slik at poteter i seg selv ikke smaker mye - litt dæfft ville mange si. Det kan derfor være en tanke å gjøre suppen noe mer spennende i smaken. Dette gjorde vi med stekte bacon-biter.

 

Drikke-følge:
Du lurer sikkert på hva som kan passe som drikke til denne suppen (og husker sikkert fra grevinnen og hovmesteren: Sherry with the soup). Vel, dette er en grønnsakssuppe og har i utgangspunktet ganske "sart" smak. På den annen side har suppe en konsistens (spesielt kremet suppe) som legger seg godt rundt alle smaksløkene - fyller hele munnehullet. For å si det enkelt enkelt: Vi testet en tørr Alsace Riesling-vin. Den passet meget bra. Vinmonopolet foreslår en østerriksk hvitvin av druen Grüner Veltliner. Av det jeg har erfart av viner fra denne druen, vil de gjøre samme nytten. Så da har du to gode alternativer!

Dette trenger du:
  • 1 stk. purre
  • 2 fedd hvitløk
  • 4 store poteter
  • Litt olje til steking
  • 1 liter vann (her brukte jeg kraft fra tidligere pinnekjøtt-damping - blir litt mer smak).
  • 2 stk. hønsebuljongterninger
  • 2 dl. kremfløte
  • Salt og pepper etter behag
Slik gjør du:
  1. Skrell potetene og del dem i biter.
  2. Surr purre, hvitløk og poteter i litt olje noen minutter (til løken er blank og myk).
  3. Hell på vann og buljongterning.
  4. La suppen koke i ca. 10 minutter (til potetene er møre).
  5. Kjør suppen glatt med en stavmikser.
  6. Varm opp suppen og smak til med fløte, salt og pepper.
  7. Server suppen rykende varm med godt brød til (jeg hadde nybakt fra egen produksjon).
Voilà! Du har et lite og godt måltid - for det meste laget av grønnsaker. Neste gang jeg lager den, vil jeg spisse smaken med litt "varmt krydder".

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar