Hentet fra Rimi.no |
Drikke-følge:
Du lurer sikkert på hva som kan passe som drikke til denne suppen (og husker sikkert fra grevinnen og hovmesteren: Sherry with the soup). Vel, dette er en grønnsakssuppe og har i utgangspunktet ganske "sart" smak. På den annen side har suppe en konsistens (spesielt kremet suppe) som legger seg godt rundt alle smaksløkene - fyller hele munnehullet. For å si det enkelt enkelt: Vi testet en tørr Alsace Riesling-vin. Den passet meget bra. Vinmonopolet foreslår en østerriksk hvitvin av druen Grüner Veltliner. Av det jeg har erfart av viner fra denne druen, vil de gjøre samme nytten. Så da har du to gode alternativer!
Dette trenger du:
- 1 stk. purre
- 2 fedd hvitløk
- 4 store poteter
- Litt olje til steking
- 1 liter vann (her brukte jeg kraft fra tidligere pinnekjøtt-damping - blir litt mer smak).
- 2 stk. hønsebuljongterninger
- 2 dl. kremfløte
- Salt og pepper etter behag
- Skrell potetene og del dem i biter.
- Surr purre, hvitløk og poteter i litt olje noen minutter (til løken er blank og myk).
- Hell på vann og buljongterning.
- La suppen koke i ca. 10 minutter (til potetene er møre).
- Kjør suppen glatt med en stavmikser.
- Varm opp suppen og smak til med fløte, salt og pepper.
- Server suppen rykende varm med godt brød til (jeg hadde nybakt fra egen produksjon).
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar