Drikke:
Her bør du velge en søt hvitvin. Dette er en rett som også krever rikhet og fylde i vinens smak i tillegg til sødmen. Eksempler på det kan være viner av muscat-druen, som også vil passe bra. En muscat de Beaume-de-venise kan anbefales. Ellers så kan det være en søt madeira eller en halvsøt sherry.
Du trenger:
- 3 dl fløte
- 30 g sukker
- 2 eggeplommer
- 1/4 ts revet muskat
- 1/4 ts malt kanel
- Skallet av en appelsin
- 20 g skivede mandler
- 10 g sukker
- Bland fløte, sukker, eggeplommer, muskat, kanel og appelsinskall i en bolle. Rør til sukkeret har løst seg opp.
- Hell røren i ildfaste porsjonsformer og bak dem i ovnen i 18 minutter på 170 grader.
- Rist mandelskivene gylne i en tørr panne og ha på sukkeret. ta mandlene opp og legg dem på et bakepapir.
- Server retten med de ristede mandlene på toppen.
Tips:Denne retten blir best om man ikke blander massen for kraftig. Mange bruker kjøkkenmaskin til denne retten, men da vil det lett komme bobler i blandingen.

Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar