søndag 18. desember 2011

Gubbröra - finnes det ingen bedre navn?

Her skal du få oppskriften på en spennende svensk spesialitet:





Gubbröra på kaldrøkt laks:    4 posjoner:
  • 150 g kaldrøkt laks
  • 1 saltagurk
  • 2 kokte kalde poteter
  • 2 hard kokte egg
  • 1/2 krukke gressløk
  • 1/2 dl creme fraiche
  • salt, hvitpepper
 Garnering:
  • 1/2 rødløk
  • 4 ss rogn (jeg bruker lodderogn)
Slik gjør du det:
  1. Skjær laksen og agurken i små biter.
  2. Skrell potetene og skjær dem i små biter.
  3. Ta av skallet på eggene og hakk dem.
  4. Finhakk gressløken.
  5. Bland laks, agurk, potet, egg, gressløk og creme fraiche i en bolle.
  6. Smak til med salt og hvitpepper.
Server gubbröran i posjonsglass. Garner med finhakket rødløk og rogn.

(Alt i følge Sylvia)

Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar