onsdag 17. mars 2021

Et solid stykke håndverk

Domaine Germain Bourgogne Côte d'Or Chardonnay 2018

Denne vinen kommer fra Côte d'Or i Bourgogne. Det er en éndrue-vin av Chardonnay-druen. Det er rundt to og et halvt år siden druene ble plukket og mye av vinen er lagret på store eikefat.
Vinen var klar og fargen var lys gul.
Duften hadde god intensitet. Den var fruktig med litt preg av gule epler og sitrus. I tillegg var den også litt fet, som "ekte" chardonnay fra Bourgogne skal være.
Dette bar en tørr vin. Smaken var frisk, fyldig, ren og kompleks. God fruktighet med preg av sitrus og eple, der også.
Så hva kan vi bruke denne vinen til?
Vi hadde den til noen solide og veldig gode torske-loins. Det fungerte absolutt helt topp. Jeg skulle gjerne hatt den til litt dampet laks (med litt god hollandaise-saus til). Det tror jeg virkelig hadde fungert svært godt. Litt fjærkre hadde nok også fungert godt.
Etter vår vurdering var dette Et Godt Kjøp.
Denne vinen får du på Basisutvalget til kr. 249,40.
Test den!

Domaine Germain Père & Fils

Historien om Domaine Germain Père et fils begynte i 1955 med Bernard Germain. Vinrankene hans var plassert utelukkende i Saint Romain. Så, gradvis, kjøpte han noen få tomter i Pommard, Beaune og Hautes Côtes de Beaune. Alt i alt eide han 6 hektar vingård. Svært lite ble tappet på flasker, det meste ble solgt i bulk.
I 1976 fikk han selskap av sønnen Patrick, og sammen opprettet de en GAEC (Groupement Agricole d'Exploitation en Commun). I 1983 utvidet Patrick virksomheten, hjulpet av sin kone, Marie-Thérèse, vinhusets aktivitet utenfor Burgund. Spesielt Belgia, hvor de deltok på flere messer og show.
Vinhuset begynte så å selge flaskene sine til restauranter.
I 2009 ble barnebarnet til Bernard, Arnaud, med i vinhusets virksomhet og har utvidet sin salgsaktivitet siden den gang. Han startet sin egen vinhandlervirksomhet, "Maison Arnaud Germain", for å utvide domeneens utvalg. Vinlisten inkluderer nå Mersault, Volnay, Chambolle-Musigny og Puligny-Montrachet.
Druene plukkes for hånd.
I 2010 signerte han charteret til de uavhengige vinprodusentene (Charte des Vignerons Indépendants), symbolet på vindyrkingens rike mangfold av terrasser og ekspertise.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar