mandag 4. september 2017

Surkål på grensen

Den franske rett choukrout (på tysk Sauerkraut) sammen
med en mugge vin.
Joda, temperaturen er 28 grader celsius. På tallerken har vi det som kan best karakteriseres som en velvoksen julemiddag. Vi befinner oss i Frankrike og den østlige delen som heter Alsace - på grensen til Tyskland. Her finner vi nok av spennende lokale retter og viner. Her har Carl-Erik har sammen med Harald tatt turen for å sjekke ut hva de har å tilby av mat og drikke. Og det er ikke småtteri.
Et besøk på det høyeste punktet i Alsace - Haut Koenigsbourg får vi også til. Herfra ser du
omtrent hele Alsace. Vi var ikke de første Skandinaver som kom hit. Under 30-års krigen var dette området besatt av svenskene i flere år og generalene til Gustav II Adolf.
Hyggelig hadde vi det i alle fall!
Gå inn og lytt til vårt radioprogram:
https://www.radioriks.no/media/k2/videos//5037.mp3

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar