onsdag 30. august 2017

Bryllupsmiddag i Nordsjøen

Det første brudeparet på
Møkster på 25 år.
For kort tid siden var jeg med å feire et brudepar (som var de første som giftet seg på 25 år der ute) på øya Møkster i Austevoll kommune.
 
Normalt bor det 57 personer på øya, men for et døgn var innbyggertallet økt med rundt 50%! I bryllupet var det 79 gjester - både lokale og tilreisende. Nå var jeg så heldig at jeg også fikk lov å gi råd om valget av drikke til middagen - et oppdrag
 jeg tok svært alvorlig.
Menyen var så lokal som var mulig å få til:
 
Forrett: Kanapé med Røkelaks (i stor grad er det lakseoppdrett man lever av på Møkster).
Hovedrett: Lammelår av lokal Villsau med fløtegratinerte poteter (øya har spesialisert seg på frittgående villsau).
Dessert: Panna Cotta med bringebær.


I dette lille kapellet, på øya rett inn for Marsteinen fyr,
var det bryllup 19. august.
Forrett, dessert og fløtegratinerte poteter var levert fra Ørjan Johannessen/Bekkjarvik Gjestgiveri - vinneren av Bocuse d'Or i 2015. Med andre ord var det meste av cateringen i trygge hender.
 
Men før vi kom så langt var det en noe lang vei.
Vi skulle teste ut de ulike rettene samt finne ut hvilke viner som ville passe best (det var en hyggelig jobb)!
 
Dette var det vi landet på:

  • Marcato Durello Brut til forrett. En hvit musserende vin fra Soave (ikke Prosecco som mange kunne tro). Vinen var tørr og hadde en friskhet som måtte til for røkelaksen.
  • Vi hadde en rød italiener - Tajano Rosso Piceno til lammelåret/hovedretten. Dette var en likandes vin med smak og duft av moreller, skogsbær og modne røde bær og frukter.
  • Til desserten var det nok en italiener Doglia Moscato d'Asti. En slik vin er søt og passer til en søt dessert. Dessuten har den akkurat passe med bobler (ikke for mye), slik at de bare forfrisker smaksbildet og ikke noe mer.
I følge gjestene fungerte det totale smaksbildet godt og gjestene så absolutt ut til å hygge seg.









    



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar