fredag 17. desember 2021

Juleverksted - Endelig!

Endelig var det tid for juleverksted. Oktober og november dro seg langsomt gjennom kalenderen. Men så kom desember og det var tid for å hente fram dorull-kjerner, kreppapir og bomull. Endelig kunne vi med god samvittighet ha vårt juleverksted!
Vel, når vi endelig fikk lagt dorull-kjernene til side, kunne vi ta fram julemat og ikke minst julevinen 😋
Det var tid for vår type juleverksted! Vil du få med deg vår podcast, kan du gå inn her:

Juleviner

Først måtte vi smake på julevinene. Spørsmålet var om de kunne takle den kraftige julematen eller om de ble for lette?
Denne gangen tok vi for oss tre viner. To fra Frankrike og en fra Spania.

  • Vi begynte med Marques Manchego God Jul. Bodegas Altovela hadde laget den. Området den kom fra var på den spanske høyslette sør for Madrid og sørøst for byen Toledo. Dessverre var flasken skjemmet av korkfeil, noe som gjorde at det var umulig å vite hva slags duft og smak den egentlig skulle hatt. Prisen var kr 129,80
  • Den neste var Caillou Gledelig Jul Bordeaux. Som navnet tilsier var dette en vin fra Bordeaux og hadde en typisk Bordeaux-drue blanding av druene Merlot, Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc. Prisen var kr 152,-
  • Den siste var Chateau Signac God Jul Côte du Rhone. Den var laget på hele fem druer av typiske Rhone-druer. Imponerende nok var den fra 2016 - altså lagret i fem år! Prisen var kr 175,-

Julemat

Deretter var det medisterpølser, medisterkaker og ribbe sin tur. var de like gode som i fjor? Ga de et rett smaksbilde?
La oss slå fast: Det gjorde de!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar