torsdag 2. desember 2021

Torsdagstipset: På Vinsmaking til Sjøs


Denne gangen har vi vært på vinsmaking ute i Skagerrak. Og vi det er Knut Jeppsson og Carl-Erik Christoffersen. Sammen med vinkelner Daniel Florguin Kielager fra København hadde vi inntatt vinbaren Red & White på DFDS Pearl Seaways ute i Skagerak for å smake noe skikkelig gromvin.
Ønsker du å høre vår podcast fra denne testingen, kan du gjøre det her:

Her fikk vi smake fem viner - to hvite og tre røde:

Stags Leap Karia 2018

het den første. Dette var en éndruevin av chardonnay-druen fra Napa Valley i California.

Louis Jadot Meursault 2018

var den andre vi fikk smake. De som kan litt om vin vet at dette er en chardonnay-vin fra Bourgogne i Frankrike.

Montevetrano Rosso Colli di Salerno IGT 2017

var den første av de røde og var fra Salerno (sør for Napoli) i Italia. I denne vinen finner vi druer som Cabernet Sauvignon, Aglianico og Merlot (Aglianico er "Salernos nasjonaldrue").

Nicolas Catena Zapata 2011

var den neste røde og var fra Mendoza i Argentina. Denne vinen er basert på Cabernet Sauvignon og Malbec (som er Argentinas "nasjonaldrue").

Dal Forno Romano Valpolicella Superiore 2013

var den siste av vinene vi fikk smake og var fra Valpolicella i Italia. Denne vinen består av de tradisjonelle Valpolicella druene Corvina og Rondinella samt druen Croatina.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar