søndag 30. august 2020

Tre-retters middag med god drikke


Harald inviterte oss til tre-retters middag 😀. Her hadde han stått og kokkelert i flere timer. Da vi ankom fikk vi vite at hovedretten ikke ville bli laget før vi hadde kost oss med forretten. Det var fordi at her skulle maten være nylaget (og mer nylaget var det ikke mulig å få det!).
For menyen var klar:
En deilig skalldyrsalat med mango og avokado til forrett.
Deretter er det en herlig kremet tagliatelle med kylling, sopp og bacon. 
Til dessert blir det en ekstra god vaniljeis. Over isen hadde vi ringlet Pedro Ximénes Monteagvdo (sherry)
i tillegg til å få litt av samme i glasset.
Vinene som var innkjøpt var anskaffet med omhu og med gode råd fra Vinmonopolets ansatte (i følge Harald).
Til forretten fikk vi en Berne Inspiration Rosé 2019 (fra Provence i Frankrike). En ung og typeriktig Provence rosévin. Den er tørr og har frisk duft og smak, med hint av tropiske frukter som fersken og aprikos. Den hadde god struktur med fin balanse. Vinen koster kr 199,90. Vinen traff midt i blinken til salaten 😄!
Til hovedretten fikk vi to viner. Først en hvit Markus Molitor Riesling Trocken 2019 fra Moseldalen i Tyskland. Dette var også en ung vin med mye frukt av sitrus, eple og hint av urter. Den var fyldig og har litt restsødme, men denne balanseres godt av syren i vinen. Vinen koster kr 164,50. Her matchet vinen svært godt med hovedretten!
Også til hovedretten fikk vi en rød Matua Marlborough Pinot Noir 2019 (fra

New Zealand). Den hadde en fruktig duft med røde bær, litt urter og krydder. Denne vinen var tørr og den hadde en ren og saftig smak med samme smaksbilde som duften. Vinen koster kr 149,90. Helmaks sammen med maten 😍!
Desserten var vaniljeis. Vinmonopolets anbefaling var en Moscato d'Asti laget av vinhuset Vajra (Piemonte). Rådet var at det var viktig å tenke på at fløteis legger seg på innsiden av munnen og kjøler ned. Derved mister du noe av muligheten til å smake vinen. Det måtte vi for all del unngå 😨! Og det gikk bra 😁. Vinen var perfekt og skapte harmoni med isen!

Det siste rådet vi fikk før vi forlot Vinmonopolet var at hvis vi virkelig ville teste, så kunne vi prøve en halvflaske av sherry'en Pedro Ximénes Monteagvdo (fra Jerez i Spania). Ringle litt over isen og kanskje litt i glasset. Og slik ble det. Så hvis du vil ha en direkterapport fra vår fantastiske middag, kan du gå inn på podcasten: Stor middag hos Harald

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar