Harald inviterte oss til tre-retters middag đ. Her hadde han stĂ„tt og kokkelert i flere timer. Da vi ankom fikk vi vite at hovedretten ikke ville bli laget fĂžr vi hadde kost oss med forretten. Det var fordi at her skulle maten vĂŠre nylaget (og mer nylaget var det ikke mulig Ă„ fĂ„ det!).
For menyen var klar:
Deretter er det en herlig kremet tagliatelle med kylling, sopp og bacon.
Til dessert blir det en ekstra god vaniljeis. Over isen hadde vi ringlet Pedro Ximénes Monteagvdo (sherry) i tillegg til Ä fÄ litt av samme i glasset.
Vinene som var innkjÞpt var anskaffet med omhu og med gode rÄd fra Vinmonopolets ansatte (i fÞlge Harald).
Til forretten fikk vi en Berne Inspiration RosĂ© 2019 (fra Provence i Frankrike). En ung og typeriktig Provence rosĂ©vin. Den er tĂžrr og har frisk duft og smak, med hint av tropiske frukter som fersken og aprikos. Den hadde god struktur med fin balanse. Vinen koster kr 199,90. Vinen traff midt i blinken til salaten đ!
Til hovedretten fikk vi to viner. FÞrst en hvit Markus Molitor Riesling Trocken 2019 fra Moseldalen i Tyskland. Dette var ogsÄ en ung vin med mye frukt av sitrus, eple og hint av urter. Den var fyldig og har litt restsÞdme, men denne balanseres godt av syren i vinen. Vinen koster kr 164,50. Her matchet vinen svÊrt godt med hovedretten!
OgsÄ til hovedretten fikk vi en rÞd Matua Marlborough Pinot Noir 2019 (fra
New Zealand). Den hadde en fruktig duft med rĂžde bĂŠr, litt urter og krydder. Denne vinen var tĂžrr og den hadde en ren og saftig smak med samme smaksbilde som duften. Vinen koster kr 149,90. Helmaks sammen med maten đ!
New Zealand). Den hadde en fruktig duft med rĂžde bĂŠr, litt urter og krydder. Denne vinen var tĂžrr og den hadde en ren og saftig smak med samme smaksbilde som duften. Vinen koster kr 149,90. Helmaks sammen med maten đ!
Desserten var vaniljeis. Vinmonopolets anbefaling var en Moscato d'Asti laget av vinhuset Vajra (Piemonte). RĂ„det var at det var viktig Ă„ tenke pĂ„ at flĂžteis legger seg pĂ„ innsiden av munnen og kjĂžler ned. Derved mister du noe av muligheten til Ă„ smake vinen. Det mĂ„tte vi for all del unngĂ„ đš! Og det gikk bra đ. Vinen var perfekt og skapte harmoni med isen!
Det siste rÄdet vi fikk fÞr vi forlot Vinmonopolet var at hvis vi virkelig ville teste, sÄ kunne vi prÞve en halvflaske av sherry'en Pedro Ximénes Monteagvdo (fra Jerez i Spania). Ringle litt over isen og kanskje litt i glasset. Og slik ble det. SÄ hvis du vil ha en direkterapport fra vÄr fantastiske middag, kan du gÄ inn pÄ podcasten: Stor middag hos Harald
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar