søndag 2. august 2020

Sommeren på hell? Neida, ikkje få panikk!

Selv om det regner i dag og er forholdsvis surt – er det noen forteller meg at det fortsatt er sommer. Og hvem vet – kanskje blir det godt og varmt i morgen. Så vi vil naturlig nok fortsatt teste noen sommerviner. Her sitter jeg med deilig hvit sommervin Gentil Hugel. Den kommer fra vinhuset Hugel i Alsace. Nærmere bestemt den lille landsbyen Riquewihr. Der har vi vært en del ganger. Første gangen overnattet vi i det eldste hotellet i byen – Hotel La Couronne. Jepp, der var
det gammelt og sjarmerende. Fra 1600-tallet. Og den store fordelen er at det er én hovedgate i byen og de fleste vinhusene har inngang fra den. Slik er det også med vinhuset Hugel. Gammelt det også - startet opp i 1639 – omtrent samtidig med at hotellet sto ferdig.
Koster kr 159,90.

Den neste vinen jeg har i glasset har en middels dyp rødrosa farge. Det er rosévinen Beringer Zinfandel Rosé fra det nordlige Napa Valley i California. For alle som har sett vinfilmen The Bottle Shock eller som den ble oversatt til norsk Vin i Vrangstrupen – så er denne vinen fra samme område som vinhuset i filmen finnes. Området Santa Helena. Vinen er laget av Zinfandel-druen. Den har et ungt preg, er saftig av røde bær – sånn midt mellom jordbær og godt modne bringebær. Den ser fristende og innbydende ut, men obs-obs for alle som koser seg med roséviner i sommervarmen: For meg var denne ganske søt. Den har hele 34,5 gram sukker pr liter vin, så ekspertene vil nok kalle den halvtørr.
Den koster 99,90.

Den neste vinen som har funnet veien til mitt glass er rødvinen Riva Leone Barbera. Den kommer fra vinmarker i utkanten av byen Pavia i Lombardia i
Italia. Og hvor er så det? Jo, ganske så rett sør for Milano. I mange år trodde jeg at Milano lå i Piemonte – men det var feil. Byen ligger i Lombardia. Dette er en bløt og saftig rødvin. Den er tørr, men på
grunn av et godt fruktpreg tenker du lite på det. Modne mørke bær kjenner du på duften og smaken. Den er laget på Barbera-druen, som er en av de mest brukte druene i dette området. Druen gir vanligvis en vin med mye syre og preg av kirsebær, og har normalt sett lite tannin. Denne rødvinen er derfor litt utypisk de fleste Barbera-viner.
Den koster kr 119,90.

Her får du podcasten Sommeren på hell?
https://soundcloud.com/carl-erik-christoffersen/sommeren-pa-hell-neida-mer-sommerviner

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar