Drikke:
Så hva kan vi drikke til den rett som presenteres under? Vel, vår ekspert foreslår først en øl som start. Deretter følger vi opp med en ung og fruktig rødvin med litt syrlighet og noe krydderpreg. Slike viner kan finner vi i Argentina (malbec- eller bonarda-druen) eller i Portugal (Dourodalen eller Alentejo).
Med et slikt opplegg vil det ble en innertier - selv om favorittlaget taper!
- 3 gode, store pølser fra slakteren
- 300 g svinefilet
- 300 g oksefilet
- 4 ss nøytral olje
- 2 ts rosmarin, timian, estragon
- 3 ts dijon-sennep
- salt og pepper
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 140 grader.
- Bland olje, urter, sennep, salt og nykvernet pepper. Gni inn filetene med det.
- Mariner i minimum 30 minutter. Øs marinaden over kjøttet av og til.
- Tørk av filetene, og strø over med litt mer salt og pepper.
- Brun dem på høy varme i ca. 4 minutter, og sett inn i ovnen i 10 minutter.
- Ta ut kjøttet, og la det hvile i minst 10 minutter.
- Stek pølsene.
Servering:
- Server med potet-, selleri- og jordskokkpuré.
Tips 1:
- Hvis det ikke skal serveres med en gang, så la det stå i ovnen på 100 grader.
Tips 2:
- Avjar, som er en blanding av aubergine og paprika, fåes kjøpt på innvandrerbutikker og passer veldig godt som dip.
Dip:
Alt blandes sammen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar