Drikke:
Så hva kan vi drikke til den rett som presenteres under?
Christer Berens mener en hvitvin laget på Pinot Gris-druen passer perfekt til krabbe. Den er smaksrik, men har samtidig en mild syrlighet. De beste vinene laget på Pinot Gris finner du i Alsace i Frankrike (jeg vil si det er "bankers" å velge derfra). Det finnes også mange gode Pinot Gris-viner i både Italia og Argentina.
Du trenger (til 4 porsjoner):
- 2 rensede krabber
- 1 dl crème fraîche
- 1/2 dl majones
- 2 fedd hakket hvitløk
- 2 hakkede sjalottløk
- 1 moden avokado, hakket
- 2 hakkede tomater
- Saften av en sitron
- Revet skall av en halv sitron
- Frisk persille, dill eller koriander (etter behag)
- 1 ss revet frisk ingefær
- Salt og pepper
- 4 store salatblader, f.eks. hjertesalat
- Bland urter, crème fraîche, majones, sitronsaft, sitronskall, hvitløk, sjalottløk og ingefær.
- Vend inn krabbekjøttet til slutt, sammen med tomat og avokado.
- Server krabbesalaten på friske salatblader, gjerne som en cocktail.
- Smørstekt loff passer perfekt til.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar