lørdag 26. november 2011

Christers krabbesalat

La hummer være hummer skriver Christer i sin kokebok Nytelser. Skal du ha noe som virkelig smaker mye, satser du på krabbe. Den kan selvsagt spises naturell på den tradisjonelle måten - eller så kan man lage en lekker krabbesalat som denne.

Drikke:
Så hva kan vi drikke til den rett som presenteres under?


Christer Berens mener en hvitvin laget på Pinot Gris-druen passer perfekt til krabbe. Den er smaksrik, men har samtidig en mild syrlighet. De beste vinene laget på Pinot Gris finner du i Alsace i Frankrike (jeg vil si det er "bankers" å velge derfra). Det finnes også mange gode Pinot Gris-viner i både Italia og Argentina.

Du trenger (til 4 porsjoner):
  •  2 rensede krabber
  • 1 dl crème fraîche
  • 1/2 dl majones
  • 2 fedd hakket hvitløk
  • 2 hakkede sjalottløk
  • 1 moden avokado, hakket
  • 2 hakkede tomater
  • Saften av en sitron
  • Revet skall av en halv sitron
  • Frisk persille, dill eller koriander (etter behag)
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • Salt og pepper
  • 4 store salatblader, f.eks. hjertesalat
 Slik gjør du:
  1. Bland urter, crème fraîche, majones, sitronsaft, sitronskall, hvitløk, sjalottløk og ingefær.
  2. Vend inn krabbekjøttet til slutt, sammen med tomat og avokado.
Servering:
  • Server krabbesalaten på friske salatblader, gjerne som en cocktail.
Tips:
  •  Smørstekt loff passer perfekt til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar