torsdag 25. november 2021

Dra til sjøs med Radio Riks Gjestehus

Denne gangen reiser Gjestehuset på tur! Vi skal ta MS «Pearl Seaways» fra Oslo til København (og tilbake igjen). Vi har lyst til å finne ut hva det største "hotellet" i både Danmark og i Norge har å tilby. Sammen med rundt 700 andre passasjerer dro vi ut Oslofjorden.
Og vi som driver en restaurant som Gjestehuset er selvsagt spesielt interessert i mat, drikke og hvordan gjestene underholdes.
Vi deltok på både vinsmaking og fikk utforske maten i restaurantene. Så vil du oppleve turen sammen med oss, kan du gå inn her:

I vinbaren Red & White fikk vi en flott vinsmaking av vinkelner Daniel Florguin Kielager. Hele fem spennende viner, fra det meste av den vinproduserende verden. Dette var viner i prisklasser vel over det en vanlig lommebok ville tålt, men som du i vinbaren kan få smake på pr. glass. Derved blir det overkommelig pris å betale. Daniel var kunnskapsrik og kunne fortelle mye om vinene.

Fortsatt pandemi

Alle som skulle forsyne
seg fra buffeten måtte
bruke engangs hansker.
Det er fortsatt korona og en rekke tiltak gjort av rederiet ombord skulle forhindre smitte blant passasjerene. Blant annet var det kun halv utnyttelse av lugarkapasiteten samt mye bruk av håndsprit og engangshansker i restaurantene. Og vi var innom alle restaurantene for å smake på maten.
Alle som skulle forsyne seg fra buffeten måtte bruke plasthansker. Dessuten var det håndspritdispensere over alt.
Men vi koste oss med mat og drikke!

Fakta:

Selv om det er november hadde vi strålende
 sol utover Oslofjorden på vei til København.

MS «Pearl Seaways» het opprinnelig MS «Athena» og var en del av østersjøtrafikken til Viking Line. I 2001 kjøpte DFDS skipet og satte det inn på ruten mellom Oslo og København, samme år pusset DFDS opp skipet for 950 millioner kroner. Fra skipet ble satt inn på ruten i juni 2001 til januar 2011 het skipet MS «Pearl of Scandinavia». Jomfruturen til Pearl Seaways gikk fra København den 26. juni 2001. MS «Pearl Seaways» har 2100 køyer, noe som gjør skipet til et av de største hotellene i Danmark og Norge og er DFDSs største passasjerskip. Det nåværende navnet «Pearl
-Ser du det skipet der borte?
Det er Nesoddbåten.
Det skal vi ikke treffe!
Seaways» fikk skipet i januar 2011, samtidig som skipet ble malt om utvendig. I januar 2014 gjennomgikk skipet en omfattende renovering. Nye fasiliteter ombord er blant annet nye luksuslugarer og en ny italiensk restaurant.

Lengde: 178,4 m
Bredde: 29,61 m
Dyptgående: 6,2 m
Toppfart: 21 knop
Antall passasjerer: 2 100
Antall kjøretøy: 350


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar