tirsdag 14. september 2021

Nesten som Guinness

Her står pub-betjeningen klare ved bardisken
for å ta i mot gjestene.
Nok en gang var det åpent hus i Hvalstads første og eneste irske pub The Mug and Boar (Steinkruset og Villsvinet). Og nok en gang kom Harald Skulberg og jeg rett fra en krevende dag på jobben. Vi tok derfor raskt plass ved bardisken for å smake øl og spise litt pubmat som Fish and Chips.
Som på tidligere pub-kvelder hadde vi invitert en ekte ølbrygger. Denne gangen var det Hans Ellef Wettre fra Wettre micro-bryggeri. Vi hadde bedt ham om å ta med noe som kunne minne om irsk øl - f.eks. Guinness-øl.

Her kan du høre programmet fra denne pub-kvelden:
Åpen pub-kveld på The Mug and Boar

Det fikk vi, for på Wettre bryggeri lager de et bayerøl (Lederhosen), som langt på vei har en smaksstyrke som langt på vei går i samme retning som et ekte irsk
øl.

The Mug and Boar

På Steinkruset og Villsvinet holder de åpent når pub-verten føler for det. Dit kommer stadig nye musikalske gjester fra Irland. Og da blir det stemning!
På denne puben kan du få smake på ulik pubmat (selv om Fish & Chips går ofte igjen). Dessuten vil det være ulike ølsorter for enhver smak.
Her vil du oppleve mye allsang,  det er dartspill i det ene hjørnet av puben og tre dager i uka er det karaoke!

Wettre bryggeri

Hans Ellef Wettre ga oss en grei innføring i ølbryggingens hemmeligheter.
Wettre Bryggeri AS ble etablert 12.12.12 og holder til på Søndre Vettre Gård på Vettre i Asker. Bryggeriet produserer ca. 70.000 liter øl årlig og har ca. 20 egne øl i porteføljen som selges gjennom dagligvare, spesialbutikker, Vinmonopolet.
Det er et mikrobryggeri, og i tillegg til egenproduksjon av øl, produserer vi spesialøl for bedrifter, hoteller og restauranter. Bryggeriet har også en egen pub (Kråka) som er åpen for publikum hver fredag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar