Von Buhls musserende viner har gått i retning av det du finner i Champagne. Ikke rart. Dette er mye pga. Mathieu Kauffmann som startet der i 2013, og var tidligere «Chef du Cave» hos Bollinger Champagne. Matthieu jobber ikke lengre hos Von Buhl men han skapte grunnlaget for det kvalitetsfokuset Von Buhl har på sine musserende viner (sekt) i dag. Teamet som Mathieu trente opp er det fortsatt og viderefører det skyhøye ambisjonsnivået, og vinmakeren Gregor har full kontroll.
Von Buhl Riesling Brut 2017
Denne oppleves ikke som knas-tørr, mye på grunn av god fruktighet og fylde. Vi finner gule godt modne epler i smaken. Det er sitrus og mineraler. Det er lang ettersmak med små bobler, som holder seg lenge. Så hva kan vi bruke denne vinen til? Den vil være fin som aperitiff. Flott til et lunsjbord med mye fingermat og forskjellige smaker. Ikke minst skalldyr og fiskeretter. Prøv den også på nyttårsaften (før klokka tolv!).Von Buhl
Navnet Von Buhl kommer fra Franz Peter Buhl, parlamentsmedlem i Baden og Bayern, som i 1849 giftet seg med Maria Barbara Jordan, og da inn en velstående familie, og ble eier av flere vinmarker i området. Fram til da var hele området eid av «Jordan» familien, men ble så delt opp i tre deler; Geheimer Rat Dr. von Bassermann-Jordan, Reichsrat von Buhl og Dr. Deinhard. Ordet «Reichsrat» kommer av en tittel som Armand Von Buhl, sønnen til Franz, fikk da han ble et offisielt medlem av overhuset i det Bavariske kongedømmet.Von Buhl ble raskt kjent som en kvalitetsprodusent og personligheter som Felix Mendelssohn Bartholdy og Otto von Bismarck elsket vinene. Det mest kjente sitatet er nok "Dieses Ungeheuer schmeckt mir ungeheuer" – hvor Bismarck utrykte hvor mye han elsket vinen fra GG-vinmarken Ungeheuer. Von Buhl eier den dag i dag den beste og historiske delen av Ungeheuer. Når Suezkanalen ble åpnet i 1869 var det ikke Fransk vin, men Von Buhl som ble servert – og Von Buhl var på den tiden en av verdens dyreste og anerkjente viner.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar