lørdag 9. februar 2013

Valentindagen

Vi snakker om den 14. februar. Den såkalte kjærlighetsdagen over alle! På norsk også kalt alle hjerters dag, markeres som en feiring av kjærlighet og romantikk. Dette ble startet særlig i engelskspråklige land ved å kjøpe gaver og sende kjærlighetsbrev eller -kort, ofte anonymt.

Valentinsdagen har blitt feiret i England siden 1600-tallet som hentet ideen fra myten om Den hellige Valentin
(Valentinus). Valentin ble fengslet etter at den romerske keiseren Claudius II truet med fengsel og dødsstraff for dem som ikke avsverget seg kristendommen. Valentin ville ikke avsverge sin gud, og ble derfor steinet til døde i 273 e.Kr.. Før Valentin ble drept, skrev han et brev til sin kjære Julia og bad henne holde seg til Gud. Han undertegnet med «… fra din Valentin».

De gode naboer – Svein, Vidar og meg selv har nå testet ut hvilken mat og hvilke viner som bør serves på en slik dag (for å få fram det beste i damene). Ønsker du noen gode tips kan du lytte til dette programmet: Valentinsdagen.

(I Skandinavia er dagen ennå ikke noen etablert og spesielt utbredt tradisjon. De siste årene har kommersielle aktører, handelsstanden og Posten satset millioner for å promotere dagen og gjøre den viktig også i Norge. Tilsvarende tendens er sett i Sverige og Danmark. Ifølge en undersøkelse fra 2004 visste 70 % av norske menn ikke når Valentinsdagen var, mens 7 av 10 kvinner visste svaret.)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar