Dette skal altså være en blogg for de store vinopplevelser. Vi snakker da selvsagt ikke bare om "de store positive" vinopplevelser, men om vinopplevelser i stor forstand - også de mindre positive. Dette skal også være en blogg for de store kulinariske oppelvelser. Med andre ord kombinasjonen vin og mat (kan det bli bedre?). Vi sier bare vær-så-god det er servert!
lørdag 16. februar 2013
Gledelig nyhet: Torsken kom i år også!
Da har vi den gledelige nyhet til alle: Torsken kom i år også. Faktisk melder leverandørene at det er ganske så rikelig med torsk i år. Her vil Jan Egil og jeg komme med noen gode råd.
Etter en svømmetur på rundt 3000 km kommer altså torsken – eller skreien som vi kaller den på dette tidspunkt – inn til norskekysten for å gyte. Hvis den da ikke havner i våre gryter for å bli en god torskemiddag. Fisket etter denne pågår tradisjonelt fra slutten av januar ut til påske.
En norsk spesialitet er torsk og rødvin. Det vi må huske er at fisk generelt setter visse krav til rødvinen. Liker du å ha med lever og rogn er det tryggeste å velge de hvite framfor de røde. Nettopp dette skal vi teste her i dag.
Torskemiddag
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar