Jeg er glad i gode salater. Med det mener jeg at det er forskjell på "litt grønt" og en salat med noen spennende smaker. I denne salaten kan du mikse de grønnsakene du ønsker og bruker det
kjøttet du vil. Vår oppskrift med purre, paprika, squash og
cherrytomater garanterer vi for.
Drikke til
Hva kan vi så drikke til dette. Heldigvis er det ikke mye grønn salat i denne blandingen. Heldigvis, fordi det er ofte der du finner de naturlige garvestoffer. Det betyr at vi står friere til valg av vin. Velger vi hvitt vil en god og fruktig vin med en del syre fungere godt. Det samme med de røde - en litt ung vin, fruktig og litt syre. Rødvin fra Italia - Puglia eller Valpolicella er bra.
Dette trenger du
- 250 g pasta penne
- 400 g renskåret svinekjøtt i strimler
- ½ stk purre
- 1 stk grønn squash
- 1 stk rød paprika
- 2 stk gulrot
- 250 g gul cherrytomat
- 1 glass marinert fetaost
- 6 ss balsamicoeddik
- Kok pastaen etter anvisning på pakken og hell av kokevannet. Vend inn litt olje og sett til side.
- Stek svinekjøttet i olje i to omganger. Smak til med salt og nykvernet pepper.
- Skjær purre i tynne skiver og squash i litt tykkere skiver, paprika og gulrøtter i staver. Stek det i litt olje mens du rører av og til.
- Hell oljen fra fetaosten, og ta vare på den. Den skal vi lage dressingen av.
- Ha balsamicoeddik i en bolle og hell over 6 ss av oljen fra fetaosten mens du pisker hele tiden.
- Bland pasta, svinekjøtt, grønnsaker og dressing og bland godt.
(Tips fra ww.frukt.no)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar