torsdag 11. august 2011

Topp marinade til kjøtt/BBQ



Rødvinsmarianden som anbefales fra Beringer Vineyards er testet og kan bare anbefales. Passer godt til rødt kjøtt/Biff. Rødvinen gjør noe med fibrene i kjøttet, samtidig får biffen noe velsmakende over seg.

Ingredienser:
  • 2 dl. Beringer Cabernet Sauvignon (f.eks. fra en BiB - selvsagt kan du bruke en annen rødvin, men denne har jeg testet og vet funker)
  • 1 stk. finhakket hvitløksfedd (eller flere etter smak)
  • 1 finhakket sjalottlauk
  • 4 ss god olivenolje
  • 1 ss frisk rosmarin (eller en annen urt hvis du heller vil ha det)
  • 1 ts nykvernet/knust sort pepper
Ingrediensene blandes og kjøttet legges i, bruk gjerne en liten plastpose. Marianden mørner kjøttet og setter smak. Ikke ha i salt, det gjør kjøttet tørrere. Bruk slatet først når kjøttet er nesten ferdig stekt. Marianden passer til storfekjøtt, lam og vilt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar