Blåskjell er ganske nøytrale i smaken – kanskje litt kjedelig? Noen ganger bruker vi sitron for å skape litt mer spenning. Andre ganger nøyere vi oss med salt.
Ingredienser (4 til 5 personer):
- 30 til 50 blåskjell
- 3 dl hvitvin
- 1 løk
- 1 bunt persille
- ½ ts timian
- 2 hvitløks kløfter
- Salt og pepper etter behag
- ½ liter fiskebuljong
- Smør/ olje til steking
Slik gjør du:
- Rens blåskjellene.
- Skrell og hakk løk og hvitløk fint.
- Bruk en romslig kasserolle stor nok til alle skjellene. Fres løk og hvitløk i olje/smør i kasserollen. Ikke la løken bli brun.
- Tilsett fiskebuljong, vin og timian. Hakk persillen opp i. Tilsett kvernet pepper.
- La det surre i 10 min under lokk.
- Øk varmen og legg i skjellene. Etter 6 til 7 min Max er skjellene ferdige. De har da åpnet seg. Kast de som ikke har åpnet seg.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar