søndag 14. august 2011

Krydret blåskjellsmarinade


Blåskjell er ganske nøytrale i smaken – kanskje litt kjedelig? Noen ganger bruker vi sitron for å skape litt mer spenning. Andre ganger nøyere vi oss med salt.
Her får du oppskriften på en marinade som vil gi litt mer spennende skjell:


Ingredienser (4 til 5 personer):
  • 30 til 50 blåskjell
  • 3 dl hvitvin
  • 1 løk
  • 1 bunt persille
  • ½ ts timian
  • 2 hvitløks kløfter
  • Salt og pepper etter behag
  • ½ liter fiskebuljong
  • Smør/ olje til steking

Slik gjør du:
  • Rens blåskjellene.
  • Skrell og hakk løk og hvitløk fint.
  • Bruk en romslig kasserolle stor nok til alle skjellene. Fres løk og hvitløk i olje/smør i kasserollen. Ikke la løken bli brun.
  • Tilsett fiskebuljong, vin og timian. Hakk persillen opp i. Tilsett kvernet pepper.
  • La det surre i 10 min under lokk.
  • Øk varmen og legg i skjellene. Etter 6 til 7 min Max er skjellene ferdige. De har da åpnet seg. Kast de som ikke har åpnet seg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar