søndag 17. juli 2011

Italiensk kyllinggryte

Ja, da våger jeg meg frampå med noe mer smågodt. Denne koste vi oss med på lørdagskvelden. Kan anbefales - var enkel å lage bare man fikk alle ingrediensene i hus! Og "mind you" under svært enkle forhold på en husmannsplass ved Risør!
Oppskriften ble lastet ned på mobilen på en svært så svak internettlinje fra www.matprat.no. Ergo mulighetene er mange.


  • 6 stk kyllinglår naturell
  • 1 stk løk
  • 2 båt hvitløk
  • 1 dl tørr hvitvin (vinen var en Sancerre - vi hadde igjen en slant fra hvitvin og reker dagen før)
  • 2 boks hermetiske tomater
  • 1 ts tørket oregano
  • 50 g kokt skinke
  • 100 g frisk sjampinjong
  • 10 stk sorte oliven
  • 3 ss parmesan eller annen ost
Slik gjør du
  1. Del over kyllinglårene ved leddet og brun dem i en stekepanne.
  2. Hakk løk og hvitløk og fres det i en gryte i olivenolje til løken er blank. Tilsett hvitvin og la det koke noen minutter.
  3. Grovhakk hermetiske tomater og ha dem i gryten sammen med oregano. Legg i de ferdig brunede kyllingbitene i gryten og la dem trekke i ca. 30 minutter eller til de er gjennomkokt.
  4. Del kalkunskinke i terninger og sjampinjong i båter. Ha skinke, sjampinjong og sorte olivener i gryten. Smak til med salt, pepper og evt. oregano. La det småkoke et par minutter til alt er varmt.
Vi hadde baguette til denne. Var slett ingen dårlig idé på en lørdagskveld. En annen god idé var å teste denne opp mot en saftig I Passo (3 liter BiB) som vi hadde for hånden. Dette er som sagt en saftig rødvin - fra Sicilia. Tenkte at saftigheten ville mache godt mot tomatene i gryten - og det stemte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar