fredag 15. juli 2011

Hvitvinsdampede blåskjell

Ja, det har vært en laber aktivitet på denne bloggen de siste to uker. Det har naturlige årsaker: Ferieopphold under svært enkle forhold og ikke minst dårlig tilgang på internett. Det siste har flere positive konsekvenser - blant annet mye tid til vinsmaking og ikke minst god mat. I går ble det Hvitvinsdampede blåskjell. Riktignok svenske blåskjell, men det fungerte likevel (vinen kommer jeg tilbake til).

Her kan du få tips om hvordan du får en tilsvarende opplevelse:
  • 1,5 kg blåskjell
  • 1dl tørr hvitvin
  • 1/2dl kremfløte
  • 1 hvitløkbåt
  • 100 g finhakket løk
  • fennikkel i små terninger
  • 100g usaltet smør
  • hakket persille
  • saft av 1/4 sitron
  • salt
Vi hadde en soave-vin fra Veneto. Her er poenget at man drikker til retten samme vinen som du har i maten. Vårt valg var slett ikke dårlig: Prá Soave 2010 BiB (3 liter). NB! Vi benyttet ikke alle 3 literne!


Slik gjør du:
  • Skrubb blåskjellene godt. Kontroller at alle skjellene er lukket. Kast tvilsomme skjell.
  • Kok opp hvitvin, fløte og presset hvitløk. Tilsett skjellene og damp dem med sterk varme under lokk 5-7 minutter eller til de åpner seg. Rist på kjelen av og til. Ha skjellene over i et fat/bolle. Kast dem som ikke har åpnet seg.
  • Kok opp kraften og tilsett grønnsakterningene.
  • Pisk inn smøret og smak til med salt og sitronsaft.
  • Tilsett hakket persille og hell sausen over blåskjellene.
  • Server med ristet brød.
Sammen med dette hadde vi en enkel aïoli - rømme og hvitløk rørt sammen. Det hele smakte svært så godt sammen med et glass kald hvitvin.

    Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar