Ja, det har vært en laber aktivitet på denne bloggen de siste to uker. Det har naturlige årsaker: Ferieopphold under svært enkle forhold og ikke minst dårlig tilgang på internett. Det siste har flere positive konsekvenser - blant annet mye tid til vinsmaking og ikke minst god mat. I går ble det Hvitvinsdampede blåskjell. Riktignok svenske blåskjell, men det fungerte likevel (vinen kommer jeg tilbake til).
Her kan du få tips om hvordan du får en tilsvarende opplevelse:
Her kan du få tips om hvordan du får en tilsvarende opplevelse:
- 1,5 kg blåskjell
- 1dl tørr hvitvin
- 1/2dl kremfløte
- 1 hvitløkbåt
- 100 g finhakket løk
- fennikkel i små terninger
- 100g usaltet smør
- hakket persille
- saft av 1/4 sitron
- salt
Slik gjør du:
- Skrubb blåskjellene godt. Kontroller at alle skjellene er lukket. Kast tvilsomme skjell.
- Kok opp hvitvin, fløte og presset hvitløk. Tilsett skjellene og damp dem med sterk varme under lokk 5-7 minutter eller til de åpner seg. Rist på kjelen av og til. Ha skjellene over i et fat/bolle. Kast dem som ikke har åpnet seg.
- Kok opp kraften og tilsett grønnsakterningene.
- Pisk inn smøret og smak til med salt og sitronsaft.
- Tilsett hakket persille og hell sausen over blåskjellene.
- Server med ristet brød.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar