Det går stort sett i lette viner i denne varmen. I tillegg blir den lette maten funnet fram. Sammen utgjør det gode kombinasjoner. Vi tok her for oss tre forskjellige viner: Én hvit, én rosé og én rød.
Hvitvinen (som det går mye av i denne sommervarmen) var en fransk Croisée de la Mer Sauvignon Blanc er en syrefrisk hvitvin med mye frukt i duft og smak. Typeriktig Sauvignon Blanc med mye duft og smak av nesle/solbærblad/stikkelsbær. Den kommer fra helt sør i Frankrike – Languedoc-Roussillon/Oc og har fått mye sol og varme (som vi ser ut til å få nå ).
Rosévinen var en Crazy Tropez fra Provence i Frankrike.
Rødvinen var en Portuga fra Portugal.
Den hvite vil den helt utmerket klare seg godt mot både majones og annet medfølgende tilbehør til reker og annet skalldyr.
Rosévinen har et litt bredere anvendelsesområde, når vi tenker på mat.
Rødvinen er saftig og ungdommelig – og ikke for mye garvestoffer. Kan være en grei grillvin. Bare prøv selv! Du finner dem i basisutvalget.
Vær-så-god det er servert:
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar