Pedro del Castillo er i følge vinmakeren selv, Hubert Weber, vinhusets lette rødvin. Bodega Weinert har en rekke fyldige og komplekse rødviner, men denne vil det være en god idé å ta fram nå. En forholdsvis frisk og ukomplisert rødvin.
Her finner vi friske røde bær i form av kirsebær og litt plommer i bakgrunnen. Dette kommer fra vinens hoveddrue Bonarda, sier Hubert Weber, ens han har tilsatt blenden litt Malbec for å friske vinen opp.
Altså: God friskhet, fin fylde og nok garvestoffer.
Altså: God friskhet, fin fylde og nok garvestoffer.
Vinmaker Hubert Weber. |
Derved blir den mer anvendelig i matveien. Her kan vi ta den fram til lyst kjøtt – altså kylling og svinekjøtt, men også sammen med salater. Vi kalte den en sommerlig rødvin, og grillvirksomhet hører jo med til sesongen. Vi vil ta den med der – en fin grillvin.
For øvrig kan vi legge til at mannen bak navnet (Pedro del Castillo) var spanjolen fra Rioja, som grunnla vinbyen Mendoza i 1561. Interessant at han kom fra et velkjent vinområde for å grunnlegge det som skulle bli Argentinas mest kjente vinby
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar