lørdag 22. desember 2018

Dagens viner:

Vinene i siste program var...…
  • Den første vi fikk var en Gustav Lorentz Riesling Reserve. Laget i Frankrike nærmere bestemt i Alsace. Min erfaring med Alsace er at det er godt og varmt der på sommeren, likevel lager Gustav Lorentz viner som er svært rene og friske i smaken. Her har vi altså en tørr og svært fruktig og eple-preget riesling. I tillegg finner vi et godt sitruspreg. Den er smaksrik, og har mye kraft. Passer godt både til reker og til fiskemiddager med fyldige sauser. Koster 150 kroner.
  • Den neste var en Cono Sur Riesling Reserva. Her snakker vi altså om en riesling-vin fra Chile. Sammenlignet med den første var den merkbart rundere i smaken. Litt tropisk frukt. Vinen hadde også et mineralsk preg og selvsagt en del sitrus i smaken. Den passet godt til både rekene, spekematen og til en rekke oster. Den kostet 153 kroner.
  • Den tredje vinen vi fikk var en Seilfrid Nelson Riesling. Dette er en kvalitetsriesling som kommer fra New Zealand. Den er tørr, fruktig og rund og fyldig i smaken. Hadde innslag av tropisk frukt som lime. I tillegg har den rieslingens mineralpreg. Passet godt til både spekemat og til ostene vi hadde. Også deilig til kyllingfileten marinert med soltørket tomat. Den koster 195 kroner.
  • Den neste vinen var en rødvin av typen Tommasi Valpolicella fra Veneto i Italia. Her finner vi de tradisjonelle druene i Valpolicella: Corvina, Molinara og Rondinella. Dette var en fruktig og saftig vin, som var ren i smaken. Det var smak av røde bær og hadde litt urtepreg. Den passet godt til kjøttrettene vi hadde samt de kittmodne ostene. Koster 150 kroner.
  • Den siste vinen vi fikk var en Trivento Golden Reserve Malbec – ja, fint skal det være. Dette var en liten kraftpakke med mye smak og stor fylde. Den var akkurat som en argentinsk malbec-vin bør være. Mørk, fyldig med preg av mørke røde moreller. Passe garvestoffer til å gi god struktur, men disse var godt integrert. Passet godt til våre kjøttretter. Denne koster 160 kroner.
Alle vinene sett under ett må vi kunne konkludere prismessig med at det stort sett var viner i en prisklasse som de fleste av oss kan klare.
Kvalitetsmessig må vi kunne si at her var det god kvalitet og en pris som sto i forhold til kvaliteten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar