mandag 27. november 2017

Dagens vintips:

Jule-vinene er klare!

Denne gangen har vi testet fem av de rødviner som har fått påklistret en jule-etikett. Og la det være klart at ofte snakker vi om den samme vinen - bare med nisselue på etiketten. De fem vinene er:
  1. Arne og Carlos Rød Hyggevin, kr 114,90
  2. Carussin Asinoi Barbera d,Asti, kr 146,00
  3. God Jul Le Pianette, kr 159,10
  4. God Jul Zinfandel, kr 124,90
  5. Vespa Barbera d'Asti, kr 139,90
Vi begynner med den første først:

Arne og Carlos Rød Hyggevin

Denne vinen kommer fra Australia og uten noen annen områdebeskrivelse. Mye tyder på at den kommer fra et svært varmt
område. Det var ikke mulig å si noe om druene - de fløt mye i hverandre. Vinen er bløt (ingen skarpe kanter) og sødmefull. Den var lett og like og "lå godt i munnen". Selv litt avkjølt hadde den lite karakter.
Pris: kr 114,90 VP nr. 2868901

Carussin Asinoi Barbera d'Asti

Vinen kommer fra Italia og Piemonte, nærmere bestemt områdene rundt byen Asti. Dette er en ung og saftig vin med preg av røde bær. En typisk Barbera-vin, og er du glad i den druen, kan den passe bra. Personlig er dette ikke min favoritt-drue. Her snakker vi om smak og behag. Dessuten har mange viner en svært behagelig og fruktig ettersmak i munnen. Denne har ikke det. Oppsummert: For meg var dette ikke en vin jeg ville betale nesten 150 kroner for.
Pris: kr 146,00 VP nr. 4992201

God Jul Le Pianette

Denne vinen kommer fra Italia og det sentrale Toscana. Også denne vinen er ung og frisk. Smaker av mørke bær og spesielt mørke moreller. Her finner vi Toscanas "nasjonaldrue" Sangiovese, og vinen har det typiske Sangiovese-preget, som så svært mange nordmenn har falt for. Dette er den vinen i denne testingen med høyest pris. Ja, 160 kroner er mye, men samtidig var den typeriktig av både det vi forventer fra dette området og fra hoved-druen som er brukt. Behagelig fruktig ettersmak. Oppsummert: Dette ble vår favoritt i denne smakingen.
Pris: kr 159,10 VP nr. 7819101

God Jul Zinfandel

En vin fra det sørlige Italia, fra området Puglia. Da forstår vi også at disse druene har vokst fram under svært varme forhold. Det gir mye sukker i druene, og ofte kan druene miste det som er karakteristisk med dem. Druen her er Zinfandel og onde tunger vil ha det til at italienerne bruker det navnet for å hisse opp noen amerikanere (bør passe seg for Trump). Zinfandel er såkalt "nasjonaldrue" i California. Denne vinen er lett å drikke og lett å like.
Pris: kr 124,90 VP nr. 7909201

Vespa Barbera d'Asti 2015

Denne vinen kommer også fra Piemonte, er laget på Barbera-druen denne også, og kommer fra åsene rundt byen Asti. Vi som har vært så heldige å få hilse på Mariuccia Borio (jenta som sitter bakerst på Vespa'en på flasken) vet at fra denne gården kommer det godt håndverk. Dette er kvalitetsvin - den har en typeriktig karakter. Ung, saftig og preg av røde bær og ettersmak av grønt. Ja, den koster 140 kroner, men er verd prisen.
Pris: kr 139,90 VP nr. 4531201

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar