søndag 4. november 2012

Blant kremen i Piemonte

Også denne gangen drar Jan Egil og jeg til Piemonte. Heller ikke denne gangen skal vi flakke rundt på måfå, men vi reiser rett til det som blir regnet som kremen av vinområder i Piemonte - Barolo. Det er ikke langt å kjøre fra der vi befinner oss – heldigvis er det korte avstander her.


Vi drar til landsbyen Castiglione Falletto og ser Barolo på åskammen rett foran oss. I denne landsbyen finner vi vingården Azienda Paolo Scavino, som vi ønsker å besøke. Dette er ikke noe tilfeldig valg. Den internasjonale vinkjenneren Hugh Johnson omtaler Paolo Scavino som suksessfull, lovende og moderne Barolo-produsent, så det lover godt. Og det beste av alt – disse vinene får du på Vinmonopolet!


Vi skal nå ned til Azienda Piazzo, som eies av søsteren til vår vertinne på gården vi bor. Kort vei er det også – bare nede bakken.
Vel nede på gården finner vi den eldste sønnen Simon, som er mer enn villig til å vise Jan Egil og meg selv rundt. Han forteller at han nylig fullførte studiet på høyskolen i Alba og har nå startet for fullt for å «klargjøre seg» for å overta ansvaret for vingården om noen år.
I alt 14 viner blir produsert her, forteller Simon – inkludert både Baroloer, spumante og Moscato d’Asti. Inne i produksjonshallen finner vi rekker på rekker med ståltanker – ja det skinner av dem helt hit.
Her kan du lytte på programmet: Piemonte-3

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar