lørdag 20. oktober 2012

Fra norsk byråkrati til italiensk vingård

Denne gangen tar vi deg med til en norsk vingård i Piemonte. Frode Refstad og hans kone Eli Anne Langen dro begge fra Oslo og sine jobber i det norske byråkratiet for 10 år siden og kjøpte seg en vingård i Nord-Italia. Der finner vi ham i dag på vingården Tenuta il Sogno et sted mellom Alba og Asti.


En annen vingård vi skal besøke i dette programmet er Cascina Castelet. Mange har kanskje sett den pussige etiketten på en del italienske vinflasker – de fire små-jentene som sitter på en gammel Vespa scooter? I dag skal vi også reise innom jenta som sitter bakerst av de fire – Maria Borio – som i dag er eier og driver vingården, Cascina Castelet.
  Dette vil så absolutt bli en artig tur. Maria Borios familie begynte vinproduksjonen sin den 13. juli 1198, mens Frode Refstad (fra Refstad gård på Løren i Oslo) startet opp sammen med sin fru - Eli Anne Langen (fra Røros), sin vingård i 2002. Her snakker vi altså om et tidsspenn på rundt 900 år! Begge vinhusene vi tar for oss i dag har fått en god mottakelse i Norge. Vinen med jentene på Vespaen fåes nå også på kartong - Frode Refstads viner får svært god omtale av vinjournalistene her hjemme. Frodes produksjon spenner over et stort register, og felles for de fleste av hans viner er at de har mye smak og vil gjerne ha følge av mat. Det samme med Maria Borios viner. Mange nordmenn kjenner nå Vespa-vinen som en lettere vin som kan passe til det meste, mens de øvrige vinene hennes, er svært så makfulle og bare roper på litt mat.
Gå inn og lytt: Piemonte-2

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar