Elgkjøtet har en grov tekstur som kan minne om storfekjøt, men det er mye magrere og kan virke noe tørt. Dette har jeg ønsket å finne ut mer om. Sammen med nabo Svein Stensaker har han ønsket å teste ut noen utradisjonelle rødvinsvalg til en tre-rettes med noen store stykker elgkjøtt som hovedrett. I tillegg til dette har vi både en forrett og dsessert.
Elgkjøttet har også moderat med viltsmak, derfor har tilbehør og saus mye å si når vi skal velge vin. Elg er det viktigste jaktbare viltet vårt. Kjøttet kan brukest både som biff, roastbiff og stek, det kan gravest, spekest eller brukest i viltgryte. Vin med mye tannin vil få kjøttet til å virke enda tørrere. Prøv derfor heller litt myke, smaksrike, saftige vinar. Dersom sausen er veldig fet, med mye fløte og brunost, vil friskheten i vinene piffe opp retten. Lytt på programmet:Elg-ser-rødt
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar