
Dette skal altså være en blogg for de store vinopplevelser. Vi snakker da selvsagt ikke bare om "de store positive" vinopplevelser, men om vinopplevelser i stor forstand - også de mindre positive. Dette skal også være en blogg for de store kulinariske oppelvelser. Med andre ord kombinasjonen vin og mat (kan det bli bedre?). Vi sier bare vær-så-god det er servert!
lørdag 18. august 2012
Elgen ser rødt!
Elgkjøtet har en grov tekstur som kan minne om storfekjøt, men det er mye magrere og kan virke noe tørt. Dette har jeg ønsket å finne ut mer om. Sammen med nabo Svein Stensaker har han ønsket å teste ut noen utradisjonelle rødvinsvalg til en tre-rettes med noen store stykker elgkjøtt som hovedrett. I tillegg til dette har vi både en forrett og dsessert.
Elgkjøttet har også moderat med viltsmak, derfor har tilbehør og saus mye å si når vi skal velge vin. Elg er det viktigste jaktbare viltet vårt. Kjøttet kan brukest både som biff, roastbiff og stek, det kan gravest, spekest eller brukest i viltgryte. Vin med mye tannin vil få kjøttet til å virke enda tørrere. Prøv derfor heller litt myke, smaksrike, saftige vinar. Dersom sausen er veldig fet, med mye fløte og brunost, vil friskheten i vinene piffe opp retten. Lytt på programmet:Elg-ser-rødt

Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar