Rare Vintage 2002 - med etikett av gulldoublé. Du får den på Vinmonopolet kr. 1.309,30! |
16 kilometer med kjeller!
Bli med oss på besøk i de enorme kjellerne under champagnehuset (rundt 16 km).Det var flere produsenter som startet opp den gangen det hele begynte, rundt 1750. I dag er det stor konkurranse mellom dem.
Når det gjelder hvem som oppfant det vi kaller "annengangs gjæring på flaske", må vi som tidligere omtalt også denne gang komme inn på munkene. Denne flittige og arbeidssomme gruppen, må ha vært svært glad i vin. En av de første som gjorde seg kjent med god champagne var munken Dom Pèrignon.
Det er ute i vinmarken det hele begynner. |
Et annet sted der munkene jobbet iherdig var i byen Epernay, der hvor vi bl.a. finner champagne-huset Moët et Chardon (du vet de som alltid skal sprute magnum-flasker over racerbil kjørerer). Denne gangen har vi besøkt Piper Heidsieck i Reims, og snakket med markedssjefen der, Christian Holthausen. Det viste seg at det var en som hadde gjort hjemleksen sin. Det var mye kunnskap å hente der. Altså Kongenes drikk!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar