lørdag 26. mai 2012

Verdens beste hvitvin?

Svaret på hva som er verdens beste hvitvin kommer an på smak og behag, mener de fleste, men at Chablis-viner har god kvalitet er de fleste engie om.Sammen med Harald har jeg vært i Chablis for å se nærmere på dette.
Området ligger 180 kilometer øst for Paris - det kalles for den gylne innfallsport til Bourgogne. Vi snakker her om et av Bourgognes

flaggskip – En klar, gyllen, knusktørr hvitvin. Og nettopp denne vinen har gått sin seiersgang verden rundt og mange er villige til å betale ganske mye for å få en vellaget flaske av denne vinen til sjømaten sin. I Chablis har våre venner besøkt vinhuset William Fèvre, som er det som har flest Grand Cru-vinmarker - de gjeveste av de gjeve. Her har vi snakket med vinhuset representant Victor Pepin.

Et resultat av vikingene!

Viktingene var ingen vinprodusenter, men historien forteller at Chablis-vinene er et resultat av dem. Munkene er helt ramme på å produsere vin. De hadde store vinområder i nedre del av Seine-dalen – etter at elven hadde passert Paris – et godt sted å dyrke vindruer. Men – og der kommer det store men, stedet var rundt 840-50 ofte hjemsøkt av vikinger. Derfor gikk abbeden til kongen, som den gang het Karl den skallede, og spurte om de ikke kunne få et tryggere område å slå seg ned i. Joda, sa kongen, bare slå dere ned i Chablis, og se om dere kan trives der.
Gå inn på lenken: Chablis

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar