Til biffen!
Før "fredags-tacos'en" dukket opp var det gjerne et biffstykke mange valgte, når helgen satte inn. Ikke noe dumt valg. spør du meg.Det finnes land i verden som har spesialisert seg på biff og som har grilling som nasjonal-hobby. Argentina stikker seg ut på dette området. Ikke så rart at dette landet har mange erfarne biff-vin-produsenter!
For eksempel snakker vi her om tidligere trailersjåfør Don Bernardo Weinert fra Brasil. Stadig på veiene for å bringe fram varer mellom Brasil og Argentina. Så ikke mye til familien sin, blir vi fortalt av datteren.
Men den godeste Don Bernardo ble lei av sitt liv på veien og slo seg ned i den argentinske vinbyen Mendoza. Her satte han og familien i gang med å lage viner som kunne passe til en azado (smågodt-fra-grillen).
Blandt annet endte de opp med vinen Carrascal.
Fåes på Vinmonopolet til kr 160,-. Dette er min biff-vin! Aroma med fint preg av modne mørke bær, tørket frukt, lakris og røyk over integrert fat.
Laget på 40% Malbec (Argentinas nasjonaldrue), Cabernet Sauvignon og Merlot.
Akkurat slik den bør være!
Weinert Carrascal 2013
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar