mandag 20. januar 2014

Moden luksusI forgårs hadde vi en liten champagne-smaking her. Det er ikke ofte jeg smaker en slik moden og vellagret champagne som denne. På vinmenyen sto det en flaske av Pol Roger Brut Vintage 2002.
Det er ingen smågutt i champagne-sammenheng. Familien Rogers etablerte sitt vinhus i Épernay i 1851 (allerede i 1849 solgte Pol Roger sine første kasser champagne). Vi må slå fast at produksjonen av denne musserende drikken var allerede godt i gang på det tidspunktet.
Ved siden av denne hadde vi både en Crêmant og en Cava til sammenligning. Jeg setter pris på både Cavaer og ikke minst Crêmanter som alternativer til champagne.

Mulig at det ikke var «fair play», men denne gangen framstod Pol Roger og champagne som enestående og en vinner (uten å si noe dårlig om hverken cava eller crêmanter):

  • Duft: Elegant, frisk, tørr og rik av modne epler. Litt brødaromaer (som det bør være).
  • Smak: Fyldig, frisk, rik på modne epler (vinterepler). Fine små bobler.
  • Laget av de to druer Pinot Noir og Chardonnay.
  • Vellagret og integrert.

Nå hører det med til historien at flasken var mottatt i gave fra gode kolleger. I følge Vinmonopolets liste får du ikke denne årgangen lenger (så hvor har de klart å få tak i den). Denne står på min ønskeliste!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar