søndag 5. mai 2013

Malta-vin spennende og eksotisk

Vi var på en kulturreise, og både lokal vin og mat er en viktig del av kulturen. I dette programmet skal vi altså konsentrere oss om de lokale håndverkstradisjoner. Først skal vi på marked, for deretter å besøke verkstedene der hvor det vi så på markedet blir laget. Så skal vi forflytte oss til en helt annen del av håndverkstradisjonene: Vin-produksjon! Faktisk er den vin vi smakte absolutt lokalt håndverk.
Det finnes nok de som vil være uenig i at vinen på Malta er så spennende, men det er flere kategorier vinprodusenter der:
  • De som lager mye vin
  • De som lager kvalitetsvin
Og så er erfaringen slik at stor vinproduksjon ikke kombineres så godt med kvalitetsvin. Det beste eksemplet er det som var verdens største vinprodusent - Sovjetunionen - som ikke var kjent for kvalitetsvin. Men mye vin hadde de - det er korrekt. Men omsetningen utenfor Øst-Europa var svært begrenset (om det var noe i hele tatt).
Så på Malta finner du begge kategorier, derfor var vi svært så spente da vi satte oss ned for en vinsmaking på en liten vingård på øya Gozo (den ene av de tre øyer som utgjør republikken Malta).
I tillegg til vin, som du virkelig kunne kose deg med, fikk vi også smake småretter fra området. Jeg vil slå fast: Det var både en spennende og eksotisk opplevelse!
Bare klikk deg inn på: Malta-vin

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar