søndag 13. januar 2013

Blant gamle slott og hengende hager i Sør-England

Den gamle hovedporten i nn til borgen.

Wine Road Movie - del 4


Som vi lovet i forrige program tar vi for oss noen av de spennende turistattraksjonene Sør-England har å by på i dette programmet. Denne gangen er det ikke vin som er temaet – vel nesten ikke. Du skal med andre ord ikke la deg overraske om vi også her finner oss en vingård å besøke.
Så bli med – nå skal vi besøke Leeds Castle, som ble bygget like etter slaget Stiklestad og Hastings!
Leeds Castle er i dag blant annet kjent for sine fantastiske hager (med svarte svaner) foruten det middelalderslottet det opprinnelig var.

Vel, to glade og vininteresserte gutter som oss klarer selvfølgelig ikke å la vær å finne en vingård før vi runder av dagens kjøretur! Joda, vi gikk for den største av de som finnes på den britiske øya.
Vi finner fantastiske hager på Leeds Castle.

Chapel Down Winery

Denne vingården dekker nå til sammen 400 mål, men er fortsatt i vekst. Dessuten kjøper de opp alle de drueproduksjoner de kommer over!
Mellom 500 og 600 tusen flasker kommer hvert år ut av de tappemaskinene vi ser her. Chapel Down Winery har et omfattende mottakssenter, som tar i mot et stort antall besøkende hvert år. I tillegg vil vi slå et slag for den stilige restauranten The Swan, vi finner her.
De svarte svanene i hagen på Leeds Castle.
Vær-så-god og-lytt: Leeds Castle/Chapel Down Winery

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar