Og det er jo et faktum at vår tradisjonelle julemat har mye smak, og ikke minst når vi lasser på alt tilbehøret. Så, skal det hele balansere godt trenger du noen kraftige og varme rødviner. Gjerne med en merkbar andel alkohol, som vil kunne håndtere godt den fete maten. Et lite tips er at surkål inneholder eddik - det samme med sure agurker. Dette er ingen vinvenn, men hvis dette tilbehøret ikker overdøver smaksbildet, kan det likevel gå bra.
Så-vær-så-god-og-lytt: Juleverksted-2
Hvilke viner?
Lurer du på hvilke viner vi smakte oss gjennom, så kan du få dem her:
Snälleröds Gløgg
Fargen er dyp rød. Rikelig med krydder duft og smak. Søt.
Kommer fra Skåne i Sverige. 15 %. Bestillingsutvalg. Kr 139,90.
Doppio Passo Salento Primitivo
Mørk blårød. Ungt fruktighet preget av mørke bær og lakris, hint av tørket frukt. Varmt preg.
Kommer fra Puglia i Italia. 13 %. Basisutvalg. Kr 99,90.
Torito Bravo Grenache-Syrah 2011
Klar Rubinrød i fargen, dufter av jordbær og bringebær med noe poepper-krydder. Smaken er frisk med hint av røde bær og pepper. Denne vinen satt godt sammen med ulike tapas-retter.
Kommer fra Cariñena i Spania. 13,5 %. Bestillingsutvalg. Kr 109,90.
Kommer fra Cariñena i Spania. 13,5 %. Bestillingsutvalg. Kr 109,90.
Noble Vines 667 Pinot Noir 2010
Granat farget. Duften er i retning av røde kirsebær, jordbær og snev av eikefat. Smaken er av bringebær og kirsebær og godt integrerte garvestoffer.Kommer fra California i USA. 13,5 %. Bestillingsutvalg. Kr 159,90.
Mandorla Negroamaro Primitivo Puglia 2011
Dyp blårød. Dufter mørke og røde bær, litt tørket frukt og urter.Smaken er preget av røde bær og litt grønne urter.Kommer fra Puglia i Italia. 13 %. Basisutvalg. Kr 89,50.
Jul 2012 Serrafino Appassimento 2011
Dyp purpurrød farge. Duft av røde, modne frukter med noe eik/vanilje. Har god fruktkonsentrasjon i smaken, integrerte gravestoffer og rund ettersmak.Kommer fra Sicilia i Italia. 13 %. Basisutvalg. Kr 124,90.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar